BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα σύγχρονα συστήματα άρδευσης στο επίκεντρο, οι ΗΠΑ κυρίαρχη αγορά

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας MarketsandMarkets η αγορά των έξυπνων συστημάτων άρδευσης προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος όσο οι σύγχρονες συσκευές με σύνδεση στο διαδίκτυο και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης υιοθετούνται από τους αγρότες.

smartSprinkler

Βασίλης Σοφός

170
1

«Οι έξυπνες κυβερνητικές πρωτοβουλίες καθορίζουν μεταξύ άλλων και την υιοθέτηση των έξυπνων συστημάτων άρδευσης», αναφέρει η εταιρεία MarketsandMarkets στην πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης που προβλέπεται ότι θα έχει στο μέλλον η αγορά των ευφυών συστημάτων άρδευσης, δίνοντας στους παραγωγούς περιθώρια κερδοφορίας και αύξησης της παραγωγικότητας.

Και όταν μιλάμε για τεχνολογία στην άρδευση εννοούμε συστήματα που συνδέονται στο διαδίκτυο για απομακρυσμένη πρόσβαση, συστήματα με ενσωματωμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνους αισθητήρες που προσφέρουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας στον παραγωγό να πάρεις σωστές αποφάσεις με πολλαπλά οφέλη ύστερα για την καλλιέργειά του. Παράλληλα, με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων άρδευσης μειώνεται η σπατάλη νερού, αφού η καλλιεργήσιμη έκταση επιτηρείται και κρίνεται σε πραγματικό χρόνο πόσο νερό χρειάζεται.

Οι Η.Π.Α κυρίαρχες στην αγορά έξυπνων συστημάτων άρδευσης το 2018

Σύμφωνα με την έρευνα ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς συστημάτων έξυπνης άρδευσης-47%- το αντιπροσώπευσε η Αμερική για το 2018 η οποία μαζί με τον Καναδά «χτίζει» το μέλλον στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η τάση «κυριαρχίας» θα συνεχιστεί και το 2019 με ακόμη περισσότερα αγροκτήματα, σπίτια αλλά και δημόσιοι χώροι να υιοθετούν τα νέα εξελιγμένα αρδευτικά συστήματα. Εταιρείες όπως οι Toro Company, Hunter Industries, Rain Bird Corporation, HydroPoint και άλλες συμβάλλουν, όπως αναφέρει η έρευνα, στην προαγωγή των συστημάτων αυτών, με πολλές επενδύσεις στο τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης για την περαιτέρω εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής συστήματα που συνδέονται στο διαδίκτυο αποτελούν την πιο αξιόπιστη προσέγγιση για την παρακολούθηση και την πρόβλεψη κρίσιμων μεταβλητών όπως η ποιότητα του νερού, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η υγρασία, παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της καλλιέργειας και κατ'επέκταση τις συνολική απόδοση αυτών.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

26-10-2022 19:58Κώστας κοντονης

Καλημέρα.! Ασχολούμαι με την αειφόρο ανάπτυξη και αναζητησα για τα σύγχρονα αδρευτηκα συστήματα και έβγαλε και εσάς θα μπορούσα να είχα κάποιες πληροφορίες σας έχω και στο φβ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία