BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα μέλη μεσαίας ιπποδύναμης προστίθενται στη Σειρά 5700 Global της Massey Ferguson

Τα μοντέλα κινούνται με τετρακύλινδρα μοτέρ 4,4 λίτρων του ομίλου AGCO Power, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές Tier 4 χωρίς τη χρήση φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου (DPF).

tractor_2

Βασίλης Σοφός

9
0

Με μετάδοση Dyna-4 και σύστημα Auto-Drive στον στάνταρντ εξοπλισμό εφοδιάζει η Massey Ferguson τα δύο νέα μοντέλα τρακτέρ MF5710D των 100 ίππων και το MF5711D των 110 ίππων. Όπως λέει η κατασκευάστρια, το εύκολο στη χρήση σύστημα μετάδοσης Dyna-4 έχει ομαλή λειτουργία με 16 μπροστά και 16 πίσω ταχύτητες, χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, πλεονέκτημα που προσφέρει φυσικά μεγαλύτερη άνεση κατά την εργασία.

Επιπλέον, το σύστημα Auto-Drive, στάνταρντ εξοπλισμός στα νέα μοντέλα, κάνει τη μετάδοση να δουλεύει συγχρονισμένα και να αλλάζει σχέσεις αυτόματα στις 1500 σ.α.λ., στην επιλογή Eco, για μεταφορικές εργασίες. Στην λειτουργία μέγιστης ισχύος, το τρακτέρ αλλάζει στις 2100 σ.α.λ., λειτουργία ιδανική για την εργασία εντός πεδίου. Για μεγαλύτερη άνεση, η εταιρεία έχει τοποθετήσει ένα μοχλό power shuttle και ένα λεβιέ ισχύος στην αριστερή πλευρά της της κολόνας του τιμονιού που επιτρέπουν στον χειριστή να αλλάζει κατεύθυνση, να αλλάζει ταχύτητες και να αποσυμπλέκει με το αριστερό χέρι.

Όπως τονίζει η Massey Ferguson αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό όταν ο χειριστής ελέγχει το τζόιστικ για τον φορτωτή το δεξί χέρι. Με το Comfort Control ο χειριστής μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις μέσα από την οθόνη πληροφοριών και να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι αλλαγές (DynaShift). Οι χειριστές των MF5710D και MF5711D επωφελούνται όμως και από τη ευρύχωρη και πιο ήχομονωμένη καμπίνα η οποία διαθέτει και ανάρτηση.

Η καμπίνα περιλαμβάνει ένα περιστρεφόμενο κάθισμα αέρα και μια τηλεσκοπική κολόνα τιμονιού. Στον προαιρετικό εξοπλισμό η εταιρεία εφοδιάζει την καμπίνα με οροφή Visio που παρέχει μεγαλύτερη ορατότητα προς τα επάνω, χαρακτηριστικό αναγκαίο ειδικά για εργασίες με φορτωτή που χρειάζονται μεγαλύτερη ορατότητα κατά τη στοίβαξη μπαλών. Τα μοντέλα κινούνται με τετρακύλινδρα μοτέρ 4,4 λίτρων του ομίλου AGCO Power τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές Tier 4 χωρίς τη χρήση φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου (DPF).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία