BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Claas Axion Terra Trac: Τα πρώτα μοντέλα στην γκάμα με ερπύστριες

Τα Axion 930 και 960 των 355 και 445 ίππων αντίστοιχα θα είναι τα πρώτα μοντέλα στην γκάμα που θα φέρουν πλήρως αναρτώμενες ερπύστριες πίσω και τροχούς μπροστά, τεχνολογία που κρύβει εμπειρία 30 ετών της Claas.

Class-Axion

Βασίλης Σοφός

74
0

Από το 2017 και τη πρώτη ανακοίνωση της Claas αναφορικά με την κυκλοφορία των ερπυστριοφόρων μοντέλων, φτάσαμε στο 2019 και στη διεθνή έκθεση Agritechnica 2019, όπου αποκαλύφθηκαν τα έτοιμα εμπορικά Axion 930 και 960 των 355 και 445 ίππων αντίστοιχα.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα είναι τα πρώτα που θα φέρουν το πλήρως αναρτημένο σύστημα με ερπύστριες πίσω και τροχούς μπροστά Terra Trac, τεχνολογία που αναπτύσσει εδώ και 30 χρόνια η Claas για τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές Lexion. Για να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες απαιτήσεις ισχύος και ροπής που έχουν τα συγκεκριμένα τρακτέρ, οι τροχοί στις ερπύστριες είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των θεριζοαλωνιστικών και διαθέτουν διαφορετικά ελαστικά που αυτοκαθαρίζονται. Ακόμη, οι ερπύστριες χρησιμοποιούν μηχανισμό ασφάλισης και είναι πιο σφιχτά εφαρμοσμένες για ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης στο έδαφος.

Σύμφωνα με την Claas, το Axion Terra Trac είναι το πρώτο ερπυστριοφόρο τρακτέρ που διαθέτει πλήρη ανάρτηση και σε συνδυασμό με τους μπροστινούς άξονες αλλά και την ανάρτηση της καμπίνας εξασφαλίζεται όχι μόνο καλύτερη πρόφυση αλλά και άνεση σε σύγκριση με άλλα ερπυστριοφόρα τρακτέρ. Τα μοντέλα εφοδιάζονται με την μετάδοση CMATIC, λίγο παραλλαγμένη σε σχέση με το σύστημα που φορούν άλλα μοντέλα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κατασκευαστής αναφέρει πως το Axion Terra Trac είναι ικανό να Οι ερπύστριες διαθέτουν 635, 735 ή 890 χιλιοστά πλάτος, ανάλογα με την έκδοση. Το συνολικό αποτύπωμα στο έδαφος της έκδοσης με τις πλάτους 890 χιλιοστών ερπύστριες είναι 3.87m2, όντας μεγαλύτερο κατά 35% σε σχέση με ένα ελαστικό διαστάσεων 900/60 R42. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ελκτική δύναμη των ερπυστριοφόρων μοντέλων να είναι 15% μεγαλύτερη ενώ η συγμύκνωση του εδάφους μειώνεται κατά 50%.

Για να αποφύγει τα ενδεχόμενα σκισίματα κατά τις στροφές η Claas τοποθέτησε στα Axion ένα προηγμένο σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει παρόμοια καλά χαρακτηριστικά με εκείνα που φέρουν τα τροχοφόρα τρακτέρ. Σε ταχύτητες κάτω από τα 12 χιλιόμετρα το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα το εσωτερικό φρένο του συστήματος Terra Trac-ρυθμίζεται με τρεις επιλογές- και έτσι η στροφή εκτελείται ομαλά, όπως σε ένα κανονικό τρακτέρ με τροχούς.

Τέλος, ένα σύστημα προσαρμογής ύψους των ερπύστριων επιτρέπει στον χειριστή να επιλέξει το κατάλληλο ύψος στο σύστημα Terra Trac, ανάλογα με το παρελκόμενο που χρησιμοποιεί ή την εργασία που εκτελεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία