BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην αγορά το 2020 εκτιμάται ότι εισάγεται το αυτόνομο SwagBot για μικρές και μεγάλες καλλιέργειες

Το SwagBot της αυστραλιανής εταιρείας Agerris πέρασε από διάφορα στάδια ανάπτυξης μέχρι να τελειοποιηθεί και έπειτα από τρία χρόνια να γίνει ένα από τα πρώτα πολυχρηστικά ρομπότ που εκτιμάται ότι μέσα στο 2020 θα μπει στην παραγωγή.

robots_2

Βασίλης Σοφός

36
0

Καταστροφή των ζιζανίων, αξιολόγηση μικρών και μεγάλων καλλιεργειών καθώς και μέτρηση της απόδοσης είναι σχεδιασμένο να προσφέρει το μικρό αυτόνομο ρομπότ SwagBot της αυστραλιανής εταιρείας Agerris, πρότζεκτ το οποίο χρηματοδοτήθηκε επαρκώς και είναι έτοιμο να εισαχθεί στην αγορά.

Όπως τα περισσότερα αυτόνομα μηχανήματα αυτού του βεληνεκούς, το SwagBot χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να κινείται αυτόνομα και να εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο ρομπότ σχεδιάστηκε αρχικά για να λειτουργεί αποκλειστικά σε μεγάλης κλίμακας αγροκτήματα και για εργασίες στον κτηνοτροφικό τομέα. Ωστόσο η Agerris θα λανσάρει και ένα δεύτερο εξοπλισμό εν ονόματι Digital Farmhand που προορίζεται για μικρά αγροκτήματα.

Το Digital Farmhand θα αυτοματοποιήσει εργασίες όπως η μη χημική αφαίρεση ζιζανίων, ο ψεκασμός των καλλιεργειών και η εκτίμηση της απόδοσης αυτών. Αρχικά η εταιρεία στοχεύει να λανσάρει το SwagBot στην Αυστραλία, τη χώρα όπου γεννήθηκε, αλλά εν καιρώ θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία