BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Claas: παύση στην παραγωγή θεριζοαλωνιστικών μηχανών μέχρι τα μέσα Απριλίου

Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του νέου κορωνοϊού (Covid-19) και οι αυξανόμενοι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού ανάγκασαν την Claas να σταματήσει προσωρινά την γραμμή παραγωγής των θεριζοαλωνιστικών της μηχανών στη Γερμανία.

332683_1536x2048

Βασίλης Σοφός

18
0

«Είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να δράσουμε κατάλληλα με ομαδικό πνεύμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Claas Thomas Böck, ανακοικώνοντας πως η παραγωγή θεριζοαλωνιστικών μηχανών στην Γερμανία σταματά με ελεγχόμενο τρόπο μέχρι τις 17 Απριλίου, λόγω της απειλητικής διασποράς του νέου κορωνοϊου (Covid-19).

Επί του παρόντος, γίνονται συμφωνίες με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο για τη βραχυπρόθεσμη εργασία και την αποζημίωση βραχείας διάρκειας και αρχίζει η ελεγχόμενη μείωση της παραγωγής αυτών των μηχανημάτων.

«Θα διαθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μηχανήματα στην αγορά ενώ αυτή τη στιγμή, ένας μεγάλος αριθμός νέων και μεταχειρισμένων μηχανημάτων που διατίθενται στους αντιπροσώπους μας θα μας βοηθήσει σημαντικά, πρόσθεσε ο κ. Böck.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως μολονότι πολλές μονάδες της Claas ανά τον κόσμο συνεχίζουν να λειτουργούν, η παραγωγή στην Γαλλία άρχισε να μειώνεται ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα τμήματα των ανταλλακτικών, του συστήματος logistics της ανακατασκευής και των ειδικών διαμορφώσεων βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Από την άλλη πλευρά ο Trevor Tyrrell, Διευθύνων Σύμβουλος της Claas στην Αγγλία, δήλωσε: «Η γεωργία αναγνωρίζεται ως βασική βιομηχανία που απασχολεί βασικούς εργαζόμενους, συνεπώς η Claas και οι αντιπρόσωποί μας θα συνεχίσουν να αξιοποιούν όλες τις υπηρεσίες ανταλλακτικών, πωλήσεων και παραδόσεων κανονικά, ενώ συμμορφώνονται πλήρως με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης».

Οκτώ από τα 10 εργοστάσια σε ολόκληρη την Ευρώπη που προμηθεύουν την Claas σε Αγγλία και Ιρλανδία μπαίνουν τώρα σε μια ελεγχόμενη φάση αναστολής λειτουργίας δύο ή τριών εβδομάδων, αλλά τα περισσότερα τμήματα αποστολών παραμένουν ενεργά έτσι ώστε όλες οι «έτοιμες» παραγγελίες να φτάσουν στους πελάτες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία