BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο βοηθός Cemos των Claas Arion στο μικροσκόπιο γερμανικού πανεπιστημίου

Η τελευταία τεχνολογία CEMOS της Claas, που μετά τις θεριζοαλωνιστικές ενσωματώνεται για πρώτη φορά και στα τρακτέρ Arion, γίνεται αντικείμενο έρευνας του γερμανικού πανεπιστημίου Osnabrück.

csm_PM_2020-08-25_HSOS_Neuer_Traktor_2ede5d3002

Βασίλης Σοφός

20
0

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück χρησιμοποιεί τώρα ένα Claas Arion 550, το οποίο για πρώτη φορά είναι εξοπλισμένο με το σύστημα υποβοήθησης Cemos.

Η εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και η βέλτιστη κάλυψη του πεδίου βρίσκονται στο αντίστοιχο «πεδίο» έρευνας των φοιτητών του πανεπιστημίου, οι οποίοι έλαβαν από την Claas έναν από τα πρώτα Arion με το σύστημα Cemos. «Το Cemos χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε τρακτέρ», εξηγεί ο Guido Hilderink, διευθυντής προϊόντων για τα τρακτέρ της Claas.

Μέσω ενός «διαλόγου» με τον οδηγό, το σύστημα παρέχει συστάσεις για τις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να προσαρμόζεται βέλτιστα το τρακτέρ για την τρέχουσα χρήση. «Χρειαζόμαστε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη δουλειά μας. Χρειαζόμαστε επίσης μηχανήματα που ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες και μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές προστιθέμενη αξία», εξηγεί ο Δρ. Dieter Trautz, καθηγητής αγροοικολογίας και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας.

Καινοτόμες λύσεις στην πράξη

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück κατάφερε να δοκιμάσει το τρακτέρ στο αγρόκτημα ακόμη και πριν από την επίσημη κυκλοφορίας του τρακτέρ. «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μοχλούς καινοτομίας. Είναι επομένως σημαντικό να δοκιμάσουμε πρώτα τα μηχανήματα και να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη μέσω διαλόγου», εξηγεί ο Hubert Korte, καθηγητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Οι μαθητές έχουν επίσης την ευκαιρία να γράψουν τις διατριβές τους στον κατασκευαστή γεωργικών μηχανημάτων Claas, να ολοκληρώσουν πρακτική άσκηση και πρακτικά προγράμματα και να λάβουν μέρος σε εκδρομές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Claas χρηματοδοτεί επίσης πολλές γερμανικές υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück. «Ως εταιρεία, επωφελούμαστε επίσης από τη στενή ανταλλαγή μεταξύ επιστήμης και πρακτικής», λέει η Annika Andresen, Διευθύντρια branding στην Claas.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία