BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Τractorgps καινοτομεί με την πρώτη ελληνική αγροτική πλατφόρμα Agromet

Οι υπηρεσίες Agromet της TractorGPS, καλύπτουν μεταξύ άλλων, την επίβλεψη, αξιολόγηση, αλλά και την συμβουλή στοχευμένης επέμβασης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση της αγροτικής παραγωγής.

GettyImages-470554831-597bb30f9abed50010979aa0

Βασίλης Σοφός

46
0

H Tractorgps έχει γίνει γνωστή ως πρωτοπόρος έξυπνων λύσεων αγροτεχνολογίας για κάθε στάδιο της αγροτικής παραγωγής. Σήμερα η Tractorgps παρουσιάζει υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας και όπως δηλώνει, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αριστόδημου Ζαμίδη «οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι το επόμενο βήμα μετά τα αγροτικά GPS και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την νέα εποχή».

Υπηρεσίες Agromet: H ψηφιακή γεωργία, ήρθε για να μείνει


Μετά απο μια δεκαετή εμπειρία στον κλάδο της αγροτεχνολογίας και των λύσεων Γεωργίας Ακριβείας, η Τractorgps έρχεται πάλι στο προσκήνιο με την κατασκευή ενος εγχώριου ψηφιακού προϊό- ντος, αυτη την φορά με την πλατφόρμα παροχής αγροτικών υπηρεσιών, τα AGROMET SERVICES.

Η πρώτη ελληνική αγροτική ψηφιακή πλατφόρμα Agromet


Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροτικής παραγωγής και την παροχή ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών, η Tractorgps ανέπτυξε την Agromet, την πρώτη Ελληνική πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών Γεωργίας Ακριβείας που ενώνει τον παραγωγό, τον γεωπόνο και τους συνεταιρισμούς με την ψηφιακή γεωργία.

Οι υπηρεσίες Agromet της TractorGPS, καλύπτουν μεταξύ άλλων, την επίβλεψη, αξιολόγηση, αλλά και την συμβουλή στοχευμένης επέμβασης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση της αγροτικής παραγωγής. Υλοποιημένες σε 3 επίπεδα, για να καλύψουν τις ανάγκες για μικροκλιματική πρόγνωση καιρού, πρόγνωση εμφάνισης παρασίτων και την παραγωγή χαρτών διαφορικής λίπανσης, οι υπηρεσίες Agromet Services χωρίζονται ως εξής: ■ Agromet Maps ■ Agromet Climate ■ Agromet Pests

Agromet Maps

H Υπηρεσία AGROMET Maps προσφέρει απομακρυσμένη επίβλεψη αγροτεμαχίων με χρήση ψηφιακών δορυφορικών εικόνων. Βλέποντας τα χωράφια «από ψηλά», ο γεωπόνος μπορεί να εντοπίσει εστίες προβλημάτων ανάπτυξης που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και να τις αντιμετωπίσει παράγοντας εύκολα ένα χάρτη μεταβλητής λίπανσης. Χωρίζοντας έτσι το χωράφι σε διαφορετικές ζώνες εφαρμόζεται λίπασμα μόνο εκεί που χρειάζεται.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας τους ψηφιακούς χάρτες ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει οπτικά την εξέλιξη των καλλιεργειών από βδομάδα σε βδομάδα και να διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιεργητικές πρακτικές του μπο- ρούν να επηρεάσουν την απόδοση. Έτσι μπορεί να δημιουργήσει αναφορές από- δοσης καλλιεργειών και να επιλέξει τις καλύτερες πρακτικές καλλιέργειας την επόμενη χρονιά.

Agromet Climate: Μικροκλιματική παρακολουθηση καιρικων συνθηκών σε επίπεδο χωραφιού


Με την υπηρεσία Agromet Climate οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα και πόρους με την ελαχιστοποίηση του κινδύνου των καλλιεργειών λόγω της ξηρασίας, μυκητολογικών ασθενειών ή κακού προγραμματισμού των καλλιεργητικών εργασιών.



Η υπηρεσία Agromet Climate επιτρέπει τη λήψη σωστών αποφάσεων για την άρδευση την λίπανση και τον ψεκασμό την κατάλληλη στιγμή παρακολουθώντας μετεωρολογικές παραμέτρους (υγρασία, θερμοκρασία, εξατμισοδιαπνοή, υγρασία εδάφους κ.α.) συγκεκριμένες για τον τόπο. Επίσης με τα ενσωματωμένα μοντέλα πρόγνωσης ασθενειών ενημερώνει το χρήστη για την επικινδυνότητα εμφάνισης μυκητολογικών έγκαιρα, επιτρέποντας έτσι την έγκαιρη επέμβαση για την αντιμετώπιση του βοτρύτη, της μονίλιας, του περονόσπορου και πολλών άλλων ασθενειών.

Agromet Pests

Ολοκληρώνοντας την ασπίδα πρόληψης για την καλλιέργεια, η υπηρεσία Agromet Pests παρέχει συμβουλές Πρόγνωσης Εμφάνισης Παρασίτων. Η προηγμένη υπηρεσία προσφέρει απομακρυσμένη παρακολούθηση της ανάπτυξης των εχθρών της καλλιέργειας, με φωτογραφικό υλικό, γραφήματα και μοντέλα πρόγνωσης της πορείας και εξέλιξής τους. Ενσωματώνοντας δεδομένα από καταγραφές τηλεματικών παγίδων είναι δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση της εξάπλωσης των εχθρών της καλλιέργειας με συμβουλή για την άμεση επέμβαση ψεκασμού από τον παραγωγό.

Η Tractorgps βλέπει 
τις ψηφιακές υπηρεσίες
 ως το νέο εργαλείο του Αγρότη


Η ενιαία πλατφόρμα υπηρεσιών Agromet αποτελεί μια καινοτόμα λύση για αγρότες, γεωπόνους-αγροτικούς συμβούλους, συνεταιρισμούς και ερευνητικούς φορείς, καθώς παρέχει τα σημαντικότερα ψηφιακά εργαλεία για την διαχείριση των καλλιεργειών.
 Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας ευνοεί τη συνεργασία μεταξύ παραγωγού-γεωπόνου και συνεταιρισμού ώστε να γίνεται εύκολος διαμοιρασμός και πρόσβαση των δεδομένων για ανάλυση τους απ’όλες τις πλευρές.


Προσφέροντας έγκυρα και ακριβή δεδομένα, ενισχύει και βελτιστοποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και εφαρμο- γών στις αγροτικές καλλιέργειες όσο μικρού ή μεγάλου μεγέθους και αν είναι αυτές, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορι- κότητα κάθε τεμαχίου και ελαχιστοποιώντας το κόστος παρακολούθησης τους.

Οι άνθρωποι της εταιρείας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων γύρω από τις σύγχρονες τεχνολογίες της γεωργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Όλα τα τμήματα της εταιρείας συνεργάζονται για να προσφέρουν στον πελάτη πραγματικές, ολοκληρωμένες λύσεις Γεωργίας Ακριβείας αλλά και να σχεδιάσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία