BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη λίπανση με τη σπορά για ένα ευρύ φάρμα εφαρμογών συνδυάζει η Pöttinger

Η τοποθέτηση της μονάδας σποράς καλλιεργειών κάλυψης Tegosem 500 συνδυάζεται τώρα με την σπαρτική Terrasem, με τις λειτουργίες των δύο συστημάτων να επιτρέπουν την εφαρμογή ενός επιπλέον συστατικού -ακόμη και μικροκοκκώδους- καλλιέργειας κατά τη σπορά και ενώ διανέμεται λίπασμα.

terrasem_c6_f_tegosem_500_11_15x10cm_hq_749_

Βασίλης Σοφός

51
0

Τη δυνατότητα σποράς, προστασίας και λίπανσης σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών δίνει η Pöttinger με τη λύση προσαρμογής της μονάδας Tegosem 500 στην σπαρτική Terrasem. Tα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συνδυασμού αποδεικνύονται από την εξοικονόνηση χώρου και την εύκολα προσβάσιμη πλατφόρμα φόρτωςης, τοποθετημένη μπροστά από τη χοάνη σπόρου, λέει η εταιρεία.

Ευέλικτες εφαρμογές

Εκτός από την επιφανειακή εφαρμογή, το Tegosem μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει το πρόσθετο συστατικό απευθείας στο σύστημα μέτρησης κατά τη διαδικασία μιας λήψης. Τα λιπάσματα και οι μικροκόκκοι μπορούν στη συνέχεια να εναποτίθενται απευθείας στον σπόρο, προάγοντας την ιδανική ανάπτυξη της καλλιέργειας κατά τη βλάστηση και την εμφάνιση. Η επιφανειακή εφαρμογή χρησιμοποιείται για συνοδευτικές καλλιέργειες όπως το γρασίδι και πραγματοποιείται μεταξύ του ελαστικού επεξεργασίας και της μπάρας μαχαιριών. Αυτό αυξάνει τον βαθμό κάλυψης του εδάφους έτσι ώστε οι απώλειες νερού να ελαχιστοποιούνται σε σημαντικό βαθμό.

Ευφυής μέτρηση

Η κατανομή των σπόρων από το Tegosem είναι πνευματική και μπορεί να ελεγχθεί άνετα χρησιμοποιώντας το τερματικό. Η μέτρηση ξεκινά και σταματά από την κεντρική μονάδα μέτρησης στην σπαρτική Terrasem, λέει η εταιρεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο διαφορετικοί τροχοί μέτρησης: ένας για μεγαλύτερους σπόρους όπως δημητριακά, μπιζέλια και φασόλια και ο άλλος για λεπτούς σπόρους όπως το τριφύλλι και το κάρδαμο.

Ευέλικτη διαχείριση σπόρων

Στη διαδικασία της απλής διανομής, τα πρόσθετα συστατικά προστίθενται στη ροή σπόρου της Terrasem από το σύστημα μέτρησης. Η αλλαγή μεταξύ απλής διανομής και επιφανειακής εφαρμογής γίνεται εύκολα αλλάζοντας δύο διανομείς στη γραμμή σπόρου. Η διαδικασία μονής λήψης χρησιμοποιεί τα γνωστά μαχαίρια Dual Disc της Pöttinger. Η χρήση τους εμποδίζει τη γεφύρωση του σπόρου και του λιπάσματος ή των μικροκόκκων και του πρόσθετου συστατικού.



Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το αποτέλεσμα είναι η βέλτιστη τοποθέτηση σπόρων. Ο σπόρος τοποθετείται πίσω από τους τροχούς χρησιμοποιώντας πλάκες διαφράγματος για την καλύτερη διανομή ενώ ο κίνδυνος ο σπόρος να παρασυρθεί αποφεύγεται με τη διανομή του κοντά στο έδαφος.

Πρόσθετα «σενάρια» εφαρμογής

Εκτός από την τοποθέτηση σε σπαρτικές Terrasem, η μονάδα Tegosem μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν σε δισκοσβάρνες Lion, στους δίσκους Terradisc ή σε καλλιεργητές Synkro. Με αυτούς τους συνδυασμούς αποφεύγονται τα περιττά περάσματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σποράς εξοικονομώντας ταυτόχρονα πόρους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία