BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τσάπισμα χωρίς ζημιές με πλάτος μεταφοράς στα 3 μέτρα για τo Cura ST της Horsch

H εταιρεία επεκτείνει την γκάμα των μηχανημάτων ζιζανιοκτονίας Cura ST με δύο νέες εκδόσεις 13,7 και 15,2 μέτρων, όμοιες στην αρχιτεκτονική τους με το μοντέλο Cura 12 ST.

sddefault__1_

Βασίλης Σοφός

85
0

Η Horsch βάζει στην παραγωγή δύο νέες εκδόσεις του παρελκόμενου Cura ST ενισχύοντας την υπάρχουσα γκάμα, με τις νέες τσάπες να έχουν την ικανότητα να διπλώνουν πλήρως με πλάτος μεταφοράς στα 3 μέτρα. Αναδιπλούμενα σε πέντε τμήματα, αυτά τα μηχανήματα διατηρούν πλάτος μεταφοράς 3 μέτρων.



Το πλαίσιό τους είναι κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική της ελεύθερης τοποθέτησης με συγκολλημένους τετράγωνους σωλήνες, έτσι ώστε το μηχάνημα να είναι σταθερό σε όλες τις καταστάσεις και να ακολουθεί την ανομοιογένεια του εδάφους σε πλωτή θέση. Στο τέλος του χωραφιού, τα άκρα μπορούν να ανυψωθούν για περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια των στροφών για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ζημιά των καλλιεργειών.

Για να διατηρηθεί ξεχωριστά η ίδια πίεση (υδραυλικά ρυθμιζόμενη από 500 γραμμάρια έως 5 κιλά), κάθε δόντι στερεώνεται στη βάση του. Παράλληλα, διασφαλίζεται ότι η πίεση παραμένει η ίδια, χωρίς τον κίνδυνο υπερφόρτωσης. Το 2020 η Horsch χρησιμοποίησε το Cura 12 ST σε ακραίες συνθήκες εδάφους.



«Ο πολύ βροχερός χειμώνας και η ξηρασία τον Μάρτιο είχαν πράγματι δημιουργήσει μια επιφανειακή κρούστα που ήταν δύσκολο να σπάσει. «Στα έλη, οι συνθήκες ήταν πολύ ξηρές», εξηγεί ο Valentin Dumontier, υπεύθυνος για την παρακολούθηση του μηχανικού εξοπλισμού ζιζανιοκτονίας της Horsch. «Θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη και ρωγμές στο έδαφος. «Θα ήταν δύσκολο να διεισδύσουν οι παραδοσιακές τσάπες», αναφέρει. Το ευρύ φάσμα φορτίου που ασκείται στα δόντια επιτρέπει ελαφριά ή πολύ επιθετική εργασία, ανάλογα με τον επιθυμητό στόχο.



Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η πίεση και η ένταση στα δόντια έχει ενισχυθεί, λέει η Horsch. Στην αρχή της άνοιξης, στο στάδιο πριν από τη συγκομιδή, μπορεί να είναι χρήσιμο να σπάσει ο παραγωγός την κρούστα για να θερμάνει το έδαφος και επομένως να ασκήσει μέτρια έως υψηλή πίεση τα δόντια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία