BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επένδυση της Kubota από κοινού με την Yamaha σε ρομπότ συγκομιδής φράουλας

Kubota Corporation και Yamaha Motor Co Ltd επενδύουν στην Advanced Farm Technologies (AFT), μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια που έχει αναπτύξει μια ρομποτική μηχανή συγκομιδής φράουλας. Το μηχάνημα ονομάζεται TX, είναι μη επανδρωμένο ηλεκτρικό όχημα και χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας και τεχνητή νοημοσύνη για να διακρίνει άμεσα τις ώριμες φράουλες.

3a__strawberry_robot

Βασίλης Σοφός

289
0

Συνεργαζόμενες και έχοντας επενδύσει σημαντικά στον τομέα των ρομπότ, η Kubota και η Yamaha Motor σχεδιάζουν να επιταχύνουν την τεχνολογική ανάπτυξη και την επέκταση των επιχειρήσεων με στόχο την εφαρμογή αυτοματοποιημένων λύσεων γεωργίας, τώρα και στη ρομποτική συγκομιδή.

Αναλυτικά, οι δύο εταιρείες επενδύουν στην νεοφυή επιχείρηση AFT (Advanced Farm Technologies) τόσο για καλλιέργειες όλων των ειδών συμπεριλαμβανομένων των φρούτων. Η AFT είναι μια αμερικανική εταιρεία που στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας στη γεωργία αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας. Ουσιαστικά, το ρομπότ συλλογής φράουλας TX είναι ένα μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) που κινείται και λειτουργεί με τη βοήθεια οπτικών αισθητήτων και τεχνητής νοημοσύνης (AI).



Η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας συμβάλλει στη διάκριση του βαθμού ωριμότητας των φραουλών σε κλάσματα του δευτερολέπτου, οπότε οι λαβές στο τέλος των βραχιόνων στο ρομπότ επιλέγουν επιλεκτικά τα ώριμα φρούτα με μεγάλη ευαισθησία. Αυτός ο τύπος αυτοματισμού μειώνει σημαντικά το τεράστιο ακόμη πεδίο χειρωνακτικών διαδικασιών στην οπωροκηπευτική.

Ωστόσο, η Kubota και η Yamaha Motor συνεργάζονται για περισσότερες δυνατότητες καινοτομίας και με τις επενδύσεις τους θέλουν να συνδυάσουν τις τεχνολογίες της φαρέτρας τους προκειμένου να επιταχύνουν την τεχνική πρόοδο και την ανάπτυξη της νεοφυούς καλιφορνέζικης εταιρείας AFT.

Ο στόχος είναι αφενός οι λύσεις αυτοματισμού για τη γεωργία, όπως αυτές που αναπτύχθηκαν από την AFT και αφετέρου η κοινή πρωτοβουλία για μια ανοικτή στρατηγική καινοτομίας με στόχο την αύξηση του δυναμικού προόδου πέρα από τα όρια της AFT.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία