BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο τεχνικής καινοτομίας Dewar Trophy στο νέο κινητήρα υδρογόνου της JCB

Ο υπερ-αποδοτικός κινητήρας υδρογόνου της JCB κερδίζει ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα βραβεία στη «βρετανική» μηχανική αυτοκινήτων προς τιμήν της τεχνικής καινοτομίας που ενσωματώνει.

Lord_Bamford_pictured_with_the_Dewar_Trophy_2

Βασίλης Σοφός

111
0

Σε τελετή στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της JCB, Λόρντ Μπάμφορντ, έλαβε το βραβείο -το τρίτο κατά σειρά- Dewar Trophy του Royal Automobile Club για την ανάπτυξη του κινητήρα υδρογόνου της JCB. Ο John Wood MBE, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Dewar, δήλωσε: «Η JCB υπήρξε πρωτοπόρος όσον αφορά την ανάπτυξη του συστήματος μετάδοσης κίνησης από τότε που ξεκίνησε να κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες το 2004. Αυτό το ήθος συνεχίστηκε με τους τελευταίους κινητήρες υδρογόνου, οι οποίοι αποτελούν πηγή έμπνευσης για συνδυασμό της τρέχουσας τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας επόμενης γενιάς».

Ο Anthony Bamford δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που η Royal Automobile Club επέλεξε να δώσει στην JCB το Dewar Trophy για τρίτη φορά. Οι νέοι μας κινητήρες υδρογόνου μπορούν να τεθούν σε παραγωγή σχετικά γρήγορα και είναι ένα σημαντικό και πρωτοποριακό βήμα προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα και μια απόδειξη των εκπληκτικών ικανοτήτων των Βρετανών μηχανικών μας». Να πούμε ότι ο κινητήρας υδρογόνου μηδενικού CO² της JCB σχεδιάστηκε μετά από μια πρόκληση στους μηχανικούς της εταιρείας από τον Anthony Bamford. Ο πρόσφατα σχεδιασμένος κινητήρας αξιοποιεί την υπάρχουσα τεχνογνωσία και την υποδομή της αλυσίδας εφοδιασμού της JCB με την εταιρεία να επενδύει 100 εκατομμύρια λίρες στο πρότζεκτ και έχει δύο πρωτότυπα μηχανήματα με υδρογόνο σε δοκιμή: έναν φορτωτή-εκσκαφέα και έναν τηλεσκοπικό φορτωτή Loadall.



Το βραβείο Dewar Trophy παρουσιάζεται ως αναγνώριση ενός «εξαιρετικού βρετανικού τεχνικού επιτεύγματος στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους». Το 2019 η JCB αναγνωρίστηκε για την κυκλοφορία του ηλεκτρικού μικρού εκσκαφέα 19C-1E. Το 2007, η JCB είχε μάλιστα κερδίσει το Dewar Trophy αφού η ομάδα σχεδιασμού του κινητήρα JCB Dieselmax σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας με 350.092 μίλια/ώρα στο Bonneville Salt Flats των ΗΠΑ.

Το JCB 525-60E «προϊόν ενοικίασης της χρονιάς»

Παραλληλα ο ηλεκτρικός τηλεσκοπικός φορωτής Loadall JCB 525-60E κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο «προϊόν ενοικίασης της χρονιάς» στο 14ο διαγωνισμό «European Rental Awards». Τα βραβεία διοργανώθηκαν από κοινού από την European Rental Association (ERA) και το International Rental News (IRN) στο Άμστερνταμ. Το 525-60E είναι η πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση της φιλοσοφίας τηλεσκοπικού χειριστή Loadall της JCB που πρωτοστάτησε το 1977.



Η κριτική επιτροπή των βραβείων ERA είπε για το μηχάνημα: «Η JCB ανταποκρίνεται στη ζήτηση από την αγορά ενοικίασης για εξοπλισμό χαμηλών εκπομπών ρύπων και το νέο ηλεκτρικό Loadall – εκτός από ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό μηχάνημα – είναι επίσης μια σημαντική δήλωση αυτής της πρόθεσης.» Σχεδιασμένο για να παρέχει την ίδια απόδοση με το συμβατικό μηχάνημα που κινείται με πετρελαιοκινητήρα, το 525-60E προσφέρει μια λύση διαχείρισης φορτίου μηδενικών εκπομπών.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της ηλεκτρικής λειτουργίας είναι η σημαντική μείωση των επιπέδων θορύβου, καθιστώντας το Loadall κατάλληλο για εκτεταμένη λειτουργία σε ευαίσθητους αστικούς χώρους εργασίας. Οι εξωτερικές διαστάσεις παραμένουν αμετάβλητες από το αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο μοντέλο και το 525-60E να προσφέρει την ίδια εξωτερική ακτίνα στροφής των 3,7 μέτρων. Η μέγιστη ικανότητα ανύψωσης είναι 2.500 κιλά, με μέγιστο φορτίο 2.000 κιλά σε πλήρες ύψος ανύψωσης έξι μέτρων. Το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει παρόμοιους χρόνους κύκλου με το αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο, χωρίς απώλεια απόδοσης.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία