BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υβριδική λύση της Maschio Gaspardo στις μεταβλητού θαλάμου χορτοδετικές

Η ανανεωμένη χορτοδετική θαλάμου μεταβλητής γεωμετρίας υπόσχεται μια ισορροπία υψηλής απόδοσης και μέγιστης ευκολίας χρήσης, που εγγυώνται στον αγρότη υψηλή απόδοση και ποιότητα του συσκευασμένου προϊόντος.

20171219extreme365htcw0020

Βασίλης Σοφός

186
0

Η τελευταία έκδοση της χορτοδετικής Extreme 365 Isotronic είναι κατάλληλη τόσο για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις όσο και για τον πιο απαιτητικό εργολάβο. Όλες οι παράμετροι εργασίας μπορούν να ελέγχονται εύκολα από το τερματικό ISOBUS του τρακτέρ με απλό και διαισθητικό τρόπο. Η Extreme 365 Isotronic είναι σε θέση να δημιουργήσει δεμάτια με μεταβλητή διάμετρο μεταξύ 50 και 165 εκατοστών και εξαιρετικό βάρος, χάρη σε μια πίεση που μπορεί να φτάσει το μέγιστο των 210 bar ρυθμιζόμενη ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προθάλαμου μηδενικής πίεσης έως 95 εκατοστά, μας λέει η εταιρεία.

Μέγιστη προσοχή στη συλλογή του υλικού

Η δυνατότητα χρήσης μεταβλητού θαλάμου του επιθυμητού μεγέθους και η απλή διαχείριση των πιέσεων που θα εφαρμοστούν καθιστούν αυτόν τον εξοπλισμό κατάλληλο για εργασία σε διαφορετικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι η υψηλότερη ποιότητα του επεξεργασμένου προϊόντος: σανό, άχυρο ή ενσίρωμα.



Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του Extreme 365 Isotronic είναι η δυνατότητα εκμετάλλευσης όλων των θετικών στοιχείων του μεταβλητού θαλάμου που καθιστά τη διατήρηση όλων των προϊόντων βέλτιστη, ακόμη και με διαφορετικούς βαθμούς υγρασίας. Έτσι, το σανό και η μηδική, όταν υποβάλλονται σε σωστή επεξεργασία, διατηρούν αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά για μεγαλύτερη αποθήκευση με την πάροδο του χρόνου.

Η διαχείριση του μεταβλητού θαλάμου γίνεται με έναν διπλό τροχό ισορροπίας που ελέγχεται από υδραυλικούς κυλίνδρους: ο πρώτος ορίζει την πίεση και τη διάμετρο του δεματιού με δυνατότητα δημιουργίας προθαλάμου με μηδενική πίεση έως 90 εκατοστά, ενώ ο δεύτερος τροχός ισορροπίας αντισταθμίζει αυτόματα την τάση των τεσσάρων ατέρμονων ιμάντων κατά τη διαμόρφωση του προθαλάμου (0 bar).

Διατήρηση του υλικού φρέσκου

Χάρη στον προθάλαμο που επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας από τον μη συμπιεσμένο πυρήνα, είναι δυνατό να προβλεφθούν οι χρόνοι συγκομιδής για να επωφεληθεί ο χρήστης από ένα ευρύτερο παράθυρο εργασίας από τους πολύ σύντομους χρόνους συγκομιδής. Με την παρουσία πολύ ξηρού προϊόντος όπως το άχυρο, είναι δυνατή η εργασία με σκληρό πυρήνα (χωρίς προθάλαμο) πίεσης έως και 210 bar, λαμβάνοντας έτσι ένα δεμάτι μεγάλου βάρους, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.



Το Extreme 365 Isotronic διακρίνεται επίσης για την ευελιξία του. Στα συστήματα ισχύος προβλέπονται HTR (ρότορας), HTC (13 μαχαίρια) και HTU (25 μαχαίρια), με σύστημα δέσμευσης με δίχτυ, με σπάγκο και πλαστική μεμβράνη κατόπιν παραγγελίας. Η απορρόφηση ισχύος μειώνεται και καθιστά δυνατή τη χρήση του χορτοδετικού με τρακτέρ μέσης ισχύος και χαμηλού βάρους με συνέπεια χαμηλότερη συμπίεση του εδάφους, πολύ σημαντικός παράγοντας ιδιαίτερα κατά την εργασία πρώιμες εγκαταστάσεις. Το μεγάλο πικ απ των 220 εκ. με σταθερούς τροχούς επιτρέπει τη λειτουργία ακόμη και με την παρουσία όχι απόλυτα ορθών και άφθονων θημωνιών.

Η συγκομιδή του προϊόντος είναι λεπτή με κάθε είδους χορτονομή, διατηρώντας τα φύλλα, το πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες μέρος. Για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες εργασίας, έχει σχεδιαστεί ένας ανοιγόμενος πάτος για γρήγορη επίλυση τυχόν μπλοκαρισμάτων χωρίς να χρειάζεται να κατεβεί ο χειριστής από το τρακτέρ.

Πλήρης συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς ασφαλείας (Mother Regulation)

Τέλος, ο εξοπλισμός συμμορφώνεται με τον Μητρικό Κανονισμό με ρύθμιση χωρίς σύστημα πέδησης ή με σύστημα πέδησης αέρα ή λαδιού διπλής γραμμής ή. Όλα αυτά επιτρέπουν τη σωστή μεταφορά του μηχανήματος οδικώς και καθιστούν δυνατές τις πωλήσεις μεταχειρισμένων σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία