BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το σύστημα Viewer της Eden Library εισάγει στα ψεκαστικά της η Agroma για την οπτική επιθεώρηση των φυτών

Το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για την παρακολούθηση και την οπτική επιθεώρηση των φυτών μέσω των καινοτόμων ψεκαστικών της Agroma.

315637939_520291580134319_1528381754782169117_n

Βασίλης Σοφός

446
0

H Eden Library είναι μια spin-off εταιρεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρέχει λύσεις γεωργίας ακριβείας με τεχνολογίες οπτικής αναγνώρισης και τεχνητής νοημοσύνης. Η κατασκευάστρια ψεκαστικών Agroma ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Eden Library, η οποία κατασκευάζει το Viewer, σύστημα σχεδιασμένο για την παρακολούθηση και την οπτική επιθεώρηση των φυτών μέσω των καινοτόμων ψεκαστικών της Agroma. Η συνεργασία των δύο εταιρειών συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη εποπτεία των καλλιεργειών με εξελιγμένα οπτικά μέσα και προσφέρει πληροφορίες για :

· τη μόλυνση λόγω ασθενειών

· την καταμέτρηση των καρπών ανά δέντρο 

· την εκτίμηση της τελικής παραγωγής.

Έτσι, η σύνδεση του Viewer με τα ψεκαστικά Agroma εξασφαλίζει πιο στοχευμένους ψεκασμούς και έγκαιρη πρόβλεψη της τελικής απόδοσης. Στόχος της εταιρείας είναι τα δυο συστήματα να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο κατά τον ψεκασμό, με το Viewer να λειτουργεί σε καλλιέργειες μήλων, ροδάκινων και αμπέλων.



Όπως αναφέρεται, η τεχνολογική αυτή λύση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους παραγωγούς όσο και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς που μπορούν να λειτουργήσουν τη συσκευή συλλογικά. Οι πρώτες παραγγελίες του συστήματος έχουν ήδη γίνει και μέχρι το 2023 η παραγωγή θα αυξηθεί, λέει η Agroma.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Μυλωνάς, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Eden Library, η ενσωμάτωση έξυπνων και οικονομικών λύσεων από Έλληνες παραγωγούς θα κάνει τη διαφορά σε άκρως ανταγωνιστικά προϊόντα και αγορές. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί η ολοκληρωμένη λύση του ψεκαστήρα Viewer-Agroma είναι μια καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τον έξυπνο ψεκασμό και την οπτική σάρωση της καλλιέργειας».

Ο ιδιοκτήτης της Agroma, Νίκος Πέτκος, δήλωσε: «Μόνο καινοτόμες ιδέες σε συνεργασία με την υψηλή τεχνολογία θα δώσουν το προβάδισμα στους σύγχρονους Έλληνες παραγωγούς. Η συνεργασία μας με την Eden Library αλλάζει το παιχνίδι στη φυτοπροστασία και δίνει έξυπνες λύσεις και πληροφορίες στους παραγωγούς. Με τη μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ο Έλληνας παραγωγός θα έχει πλέον το πλεονέκτημα στις απαιτητικές αγορές της Ευρώπης».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Agroma, με έδρα τη Βέροια (GR), ιδρύθηκε το 1977 και είναι ένας από τους πιο φημισμένους κατασκευαστές ψεκαστικών στην Ελλάδα, διαθέτοντας μια πλήρη γκάμα μηχανημάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ψεκασμού, με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Agroma αλλά και της Eden Library.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία