BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εστίαση στα φρούτα και λαχανικά κάνει η Kubota επενδύοντας στην Clarifruit

Η Clarifruit είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ποιοτικού ελέγχου για τη βιομηχανία φρέσκων τροφίμων, με το πρόσφατο επίτευγμά της να είναι η εφαρμογή γρήγορης επιθεώρησης των φρούτων και των λαχανικών.

Kubota-Narrow

Βασίλης Σοφός

622
0

Η Kubota ανακοινώνει ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης για τη τεχνολογική εταιρεία Clarifruit, που ιδρύθηκε το 2018 στο Ισραήλ , προσφέροντας μια λύση ελέγχου ποιότητας SaaS (Λογισμικό ως υπηρεσία) με τεχνητή νοημοσύνη για την αλυσίδα εφοδιασμού φρέσκων προϊόντων.

Δεν είναι η πρώτη ισραηλινή εταιρεία στην οποία ο ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να επενδύσει, αφού πέρυσι η συμφωνία που υπεγράφη με την Tevel για αυτόνομα ρομπότ για τη συλλογή φρούτων τάραξε τα νερά. Με αυτήν την επένδυση, η Kubota έχει λάβει μέτρα για να επιταχύνει τη φιλοδοξία της για την καινοτομία, με στόχο τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, προϊόντων και υπηρεσιών για τον αγροτικό τομέα.



Ο Όμιλος της Kubota σκοπεύει μάλιστα να επεκτείνει τις πελατοκεντρικές επιχειρηματικές του δραστηριότητες, για να παρέχει ολοκληρωμένες και συνεργατικές λύσεις, τεχνολογικές προόδους και μοναδική αξία για τον πελάτη σε όλους τους τομείς της επιχείρησής του. Πρακτικά, η Kubota βασίζεται τώρα στη Clarifruit για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας στον τομέα των φρούτων και λαχανικών.

Αξιοποιώντας μια πλατφόρμα που ενσωματώνει τεχνολογία όρασης, η Clarifruit έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά και έναν πίνακα ελέγχου ιστού που συλλέγει και αναλύει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ανάλυση και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου ποιότητας φρούτων και λαχανικών σε όλους τους παίκτες της αλυσίδας εφοδιασμού, για να τους επιτρέψει να λαμβάνουν στοχευμένες αποφάσεις.

Η στρατηγική θέση της Kubota ως ηγέτης στην παγκόσμια παραγωγή γεωργικών προϊόντων και εξοπλισμού, μαζί με την Clarifruit, θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης έξυπνων τεχνολογιών στη φυτική παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο, καθώς και στην επέκταση των εργασιών στην αλυσίδα τροφίμων.



Το όλο εγχείρημα θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία μιας πλατφόρμας αγροτικών επιχειρήσεων και στην καθιέρωση της Kubota ως εταιρείας υπεύθυνης για τη σύνδεση όλων των εταίρων στην αλυσίδα. Με αυτόν τον τρόπο, η κατασκευάστρια θα συμβάλλει σε ολόκληρο το σύστημα παραγωγής τροφίμων. Το 2019, όπως είναι γνωστό, η Kubota ίδρυσε πολλά «Κέντρα Καινοτομίας» στην Ιαπωνία και την Ευρώπη για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτά τα κέντρα θα δώσουν ώθηση στην καινοτομία μέσω συνεργασιών με εξωτερικές εταιρείες όπως οι νεοσύστατες εταιρείες AgTech, με παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.


«Με την επένδυσή μας στην Clarifruit, η Kubota κάνει τα επόμενα βήματα για να επεκτείνει το παγκόσμιο όραμά της για το οικοσύστημα σε εξειδικευμένες καλλιέργειες, αυτή τη φορά στην αλυσίδα αξίας του ποιοτικού ελέγχου», εξηγεί ο Peter van der Vlugt, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Ευρώπης. «Με τη διαδικασία και το λογισμικό ποιοτικού ελέγχου της Clarifruit, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα των ποιοτικών αποκλίσεων 20% και άνω, των επαναδιαπραγματεύσεων τιμών και των απορριμμάτων, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των τελευταίων στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων», ανέφερε ο ίδιος.

trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία