BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ενίσχυση των συνδυασμών σποράς με την επέκταση χοάνης Kverneland F-Drill

Η Kverneland παρουσίασε τη νέα εμπρόσθια χοάνη F-Drill για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν μεγαλύτερες χωρητικότητες σπόρων ή λιπασμάτων με συνδυασμούς.

Kv_f-drill_7093-1024x691

Βασίλης Σοφός

181
0

Διαθέσιμες ως F-Drill Compact και F-Drill Maxi είναι οι δύο νέες εκδόσειςχοανών που λανσάρει η Kverneland, «απαντώντας» ουσιαστικά σε απαιτήσεις πελατών. Τα δύο μοντέλα παρέχουν χωρητικότητα χοάνης 1.600 λίτρων ή 2.200 λίτρων αντίστοιχα. Αμφότερες επωφελούνται από την καινοτόμο ηλεκτρική μονάδα δοσομέτρησης Eldos της Kverneland, η οποία είναι πλήρης με υδραυλικό ανεμιστήρα και είναι ικανή να παρέχει δόσεις εφαρμογής από 1,0 κιλό/στρέμμα έως 400 κιλά/στρέμμα.

«Το F-Drill είναι μια εξαιρετική λύση για όσους επιθυμούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα κατά την τοποθέτηση λιπασμάτων με μια σπαρτική μηχανή αραβοσίτου οκτώ σειρών», δήλωσε ο ειδικός για το τμήμα σποράς της Kverneland, Graham Owen. Ο ίδιος σημείωσε λέγοντας πως με τη δική της μονάδα δοσομέτρησης σπόρων και το δικό της σύστημα διανομής διαμέτρου 100 χλστ., η μπροστινή χοάνη F-Drill είναι έτοιμη να συνδυαστεί με πολλές διαφορετικές μονάδες, όπως η Kultistrip, η σπαρτική μηχανή αραβοσίτου Optima και η σπαρτική μηχανή ζαχαρότευτλων Monopill.



«Όταν συνδυάζεται με ένα συνδυασμό σπαρτικής μηχανής όπως η Kverneland E-Drill, η εμπρόσθια χοάνη F-Drill μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη χοάνη σπόρων για να ταιριάζει στις συνοδευτικές καλλιέργειες. Κάτι τέτοιο συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία ολόκληρου του συνδυασμού», τονίζει ο Graham Owen. Η γενναιόδωρη μεταφορική ικανότητα του F-Drill επιτρέπει επίσης τον συνδυασμό του με δισκοσβάρνες-σπαρτικές Kverneland και μια ράβδο φρεζαρίσματος, ώστε να προκύψει μια συμπαγής σπαρτική με πλάτος έως 6 μέτρα.

Με το λογισμικό ISObus e-com, το F-Drill παρέχει λειτουργικότητα «plug-and-play» μέσω οποιουδήποτε τρακτέρ συμβατού με ISObus, χρησιμοποιώντας είτε το τερματικό του τρακτέρ, είτε ένα τερματικό γενικής χρήσης, είτε, ιδανικά, τα τερματικά IsoMatch Tellus Pro ή Tellus Go+. Διατίθεται, τέλος, μια έκδοση Duo του F-Drill, η οποία είναι εξοπλισμένη με δύο μονάδες μέτρησης Eldos και δυνατότητα χωρισμού της χοάνης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία