BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Mergento F Alpin: Από τα αλπικά εδάφη στα δύσκολα πεδία το συλλεκτικό της Pöttinger

H Pöttinger εισάγει μια νέα λύση για τα απότομα εδάφη με το Mergento F 4010 Alpin. Με πλάτος εργασίας στα 4 μέτρα, η μπροστινή μονάδα διαχειρίζεται ιδανικά τη θημωνιά σε οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη.

MERGENTO_F_4010_ALPIN_Lindner_150-1250x833_2

Βασίλης Σοφός

250
0

Η μονάδα Mergento F Alpin είναι το νέο παρελκόμενο ειδικά σχεδιασμένο για επικλινή εδάφη, σχεδιασμένο από την Pöttinger, μια εταιρεία που από το 1960 αναπτύσσει μηχανήματα τέτοιου τύπου. Το Mergento F Alpin συλλέγει τη χορτονομή από το έδαφος, χρησιμοποιώντας την ελεγχόμενη μονάδα πικ απ. Το αποτέλεσμα είναι η καθαρή εργασία, ενώ, χωρίς περαιτέρω επαφή με το έδαφος, ο εγκάρσιος μεταφορικός ιμάντας μεταφέρει τη χορτονομή στη θημωνιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:

- Η βρωμιά και οι πέτρες παραμένουν στο έδαφος, επειδή δεν έρχονται σε επαφή με τα δόντια του πικ απ

- Οι απώλειες αποσύνθεσης μειώνονται στο ελάχιστο, επειδή η χορτονομή δεν συλλέγεται κατά μήκος του εδάφους. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα ειδικά για το ξηρό άχυρο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ενισχυμένη ασφάλεια σε απότομο έδαφος

Ο μπροστινός συγχωνευτής είναι ένα ελαφρύ εργαλείο. Το βάρος των μόλις 575 κιλών και ένα πλάτος πικ απ 3,08 μέτρων εξασφαλίζουν αξιόπιστη λειτουργία σε απότομες πλαγιές. Ο κύλινδρος πρέσας συγκομιδής με παραπέτασμα και ο εγκάρσιος ιμάντας μεταφοράς, που είναι 77 χιλιοστά χαμηλότερα από το σημείο μεταφοράς της συλλογής, συμβάλλουν επίσης στη μέγιστη αποτελεσματικότητα σε αλπικό και άλλο παρόμοιου τύπου έδαφος. Αυτό εγγυάται τέλεια διαμορφωμένες θημωνιές και αξιόπιστη λειτουργία ακόμη και κατά την οδήγηση σε κατηφόρα.



Τρεις ράβδοι ολίσθησης ακολουθούν το έδαφος, για να καθοδηγούν το συλλεκτικό σε κάθε κυματισμό. Οι πρόσφατα ανεπτυγμένες χτένες τοποθετούνται απευθείας στο σημείο εμπλοκής των δοντιών. Αυτό ουσιαστικά εξαλείφει τις ζημιές στο χορτάρι και διατηρεί τη χορτονομή καθαρή. Η μονάδα ιμάντα αναρτάται κεντρικά. Τα φυλλοειδή ελατήρια που είναι τοποθετημένα στο κέντρο παρέχουν ελευθερία κίνησης +/- 8 μοίρες. Αυτό επιτρέπει στο συλλεκτικό να προσαρμόζεται τέλεια σε τυχόν ανωμαλίες του εδάφους, ανεξάρτητα από την κλίση του τρακτέρ.

Καλύτερη ευελιξία

«Το Mergento F 4010 Alpin προσφέρει μοναδική ευελιξία», σημειώνει η κατασκευάστρια. Αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, η ταχύτητα και η κατεύθυνση περιστροφής του εγκάρσιου μεταφορικού ιμάντα μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα από την καμπίνα. Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατές οι ακόλουθες διαμορφώσεις σάρωσης:

- Τοποθέτηση προς τα αριστερά

- Τοποθέτηση προς τα δεξιά

- Συλλογή χορτονομής στον ιμάντα



Ειδικά σε ορεινές εκμεταλλεύσεις, το Mergento Alpin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή των καλλιεργειών γύρω από τυχόν εμπόδια, αγρούς με «δύσκολο» σχήμα και απότομες πλαγιές, στις οποίες δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το όχημα συγκομιδής. Τόσο ο συλλέκτης όσο και ο εγκάρσιος μεταφορικός ιμάντας κινούνται υδραυλικά. Αυτά τροφοδοτούνται είτε από τα υδραυλικά του τρακτέρ είτε από μια προαιρετική υδραυλική μονάδα, η οποία τοποθετείται πίσω, στοιχείο που επιτρέπει μια εξαιρετικά συμπαγή διαμόρφωση και την καλύτερη κατανομή βάρους στο τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία