BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα υψηλής απόδοσης και ελαφριά χορτοκοπτικά Novacat V 8400/9200 στην γκάμα της Pöttinger

Οι μονάδες φέρουν πλάτος εργασίας 8,40 και 9,2 μέτρα και τοποθετούνται κάτω από το μεγαλύτερο V10000. Δε στερούνται όμως καινοτομιών.

_NOVACAT_9200_Steyr_412

Βασίλης Σοφός

87
0

«Οι νέοι συνδυασμοί χλοοκοπτικών Novacat V 8400 και Novacat V 9200 της Pöttinger είναι οι επαγγελματίες για την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής απόδοσης», λέει η Pöttinger, που λανσάρει τα δύο μοντέλα, με στόχο να ενισχύσει την γκάμα της. Οι ισχυρές επιδόσεις με μέγιστο πλάτος εργασίας 8,40 και 9,20 μέτρα, σε συνδυασμό με τη συμπαγή σχεδίαση, κάνουν αυτά τα χλοοκοπτικά να ξεχωρίζουν.



Συμπαγής μονάδα

Οι κεκλιμένοι βραχίονες προσφέρουν μια εξαιρετικά κοντή κεφαλή. Αυτό δημιουργεί μια ελαφρύτερη διαμόρφωση με το κέντρο βάρους πιο κοντά στο τρακτέρ και ανάλογα με το έδαφος, και οι δύο συνδυασμοί χλοοκοπτικών μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν με τετρακύλινδρα τρακτέρ.

Η καλύτερη χορτονομή

Η καρδιά αυτών των συνδυασμών είναι η μπάρα κοπής, η οποία έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες κοπές στο χωράφι. Με ύψος μόλις 4 εκ., η ράβδος κοπής εγγυάται τη βέλτιστη ροή της σοδειάς.



Και επειδή το βάθος είναι μόνο 28 εκ., παρέχεται η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση του εδάφους. Ο κεντρικός άξονας τοποθέτησης στις μονάδες κοπής δίνει μια ελεύθερη κίνηση +20° / -16°, για να διασφαλίζεται η τέλεια επαφή με το έδαφος. Η υδραυλική ελάφρυνση βάρους παρέχει και μια πολύ ομοιόμορφη πίεση σε όλο το πλάτος της ράβδου κοπής.

Υψηλότερη αξιοπιστία

Η υδραυλική διάταξη ασφαλείας σύγκρουσης NONSTOP LIFT είναι αυτή που προστατεύει τη ράβδο κοπής. Επιπλέον, το χλοοκοπτικό αποφεύγει αποτελεσματικά τα εμπόδια με την αναδίπλωση προς τα πίσω και την ταυτόχρονη ανύψωση του βραχίονα. Έτσι αποφεύγονται οι ζημιές στη μονάδα κοπής ακόμη και σε υψηλότερες ταχύτητες.

Ευέλικτη λειτουργία

Οι συνδυασμοί χλοοκοπτικών μηχανημάτων είναι εύχρηστοι, επειδή είναι εξοπλισμένοι με το σύστημα προεπιλογής Basicline στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά, διατίθεται επίσης το συμβατό με ISObus σύστημα ελέγχου προεπιλογής Selectline. Και στα δύο συστήματα, οι δύο μονάδες του χορτοκοπτικού μπορούν να ανυψωθούν ξεχωριστά χρησιμοποιώντας μόνο μία βαλβίδα, η οποία ενεργοποιεί επίσης την ασφαλείας της μεταφοράς.



Με το σύστημα ελέγχου Selectline preselect, το σύστημα αυτόματης μεμονωμένης ανύψωσης διευκολύνει την κοπή με σφηνοειδές σχήμα. Εάν τα τρακτέρ προσφέρουν μάλιστα σύστημα διαχείρισης ακρωτηρίου, τότε είναι επίσης δυνατή η μεμονωμένη ανύψωση με τη χρήση δύο ξεχωριστών βαλβίδων.



Για την οδική μεταφορά, το χορτοκοπτικό αναδιπλώνεται υδραυλικά κάθετα κατά 92° και στη συνέχεια ασφαλίζεται υδραυλικά στη θέση μεταφοράς. Κατά την τοποθέτηση και την αποσύνδεση του συνδυασμού, το αναδιπλούμενο μπροστινό προστατευτικό παρέχει άφθονο χώρο μεταξύ των ελαστικών του τρακτέρ και του χορτοκοπτικού μηχανήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία