BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κέντρο δοκιμών Pöttinger με νέες δυνατότητες και παραγωγική ικανότητα για περισσότερες παραγγελίες

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας TIZ Landl Grieskirchen (AT), στο οποίο η Pöttinger είναι ένας από τους κύριους ιδιοκτήτες, ολοκλήρωσε μια δεύτερη φάση επέκτασης. Λόγω της καλής κατάστασης των παραγγελιών, η νέα αίθουσα, TIZ 3, μπόρεσε να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2023.

6k4a3001_2000p_07f_

Βασίλης Σοφός

151
0

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας TIZ Landl Grieskirchen (AT) ιδρύθηκε το 2002. Υπάρχουν τρεις μέτοχοι που κατέχουν το ένα τρίτο των μετοχών: μια ομάδα τριών τοπικών δήμων (Grieskirchen, St. Georgen και Tollet), η Pöttinger Landtechnik GmbH και ο οργανισμός εγκατάστασης Business Upper Austria.

Η TIZ Landl και η Pöttinger ως επικεφαλής εταιρεία λειτουργούν σε στενή συνεργασία ένα υπερσύγχρονο κέντρο έρευνας και δοκιμών. Με την πάροδο των ετών, το κέντρο έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη διεθνώς. Το κέντρο δοκιμών της Pöttinger προσφέρει τεχνολογία κατασκευής πρωτοτύπων, δοκιμών, μετρήσεων και ελέγχου. Η τελευταία χρησιμοποιείται όχι μόνο για τα γεωργικά μηχανήματα της Pöttinger, αλλά και για την εκτέλεση πιλοτικών έργων για εξωτερικούς πελάτες σε συνεργασία με την TIZ Landl GmbH. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης γεωργικών μηχανημάτων, το κέντρο δοκιμών έχει ως αποστολή τη δημιουργία γνώσεων για τη μεταφορά στη μαζική παραγωγή και τη συνεργασία με εταιρείες δοκιμών για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος εργασίας.



Επιπλέον, εκεί διεξάγονται δοκιμές αντοχής, που καλύπτουν την πλήρη διάρκεια ζωής υπό συνθήκες λειτουργίας όπως αυτές που συναντώνται στο πεδίο. Το νέο τμήμα του κτιρίου (TIZ 3) αυξάνει τη χωρητικότητα και παρέχει 1.800 τ.μ. πρόσθετου χώρου.

Τα 1.300 m² από αυτά είναι αφιερωμένα στην τεχνολογία δοκιμών, ενώ τα υπόλοιπα στην κατασκευή πρωτοτύπων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σταθμό δοκιμών εξαρτημάτων 360 m² για μεμονωμένες διατάξεις τόσο για τους πελάτες της TIZ Landl GmbH όσο και για τα γεωργικά μηχανήματα Pöttinger. Οι κύλινδροι δοκιμών τροφοδοτούνται από μια υδραυλική μονάδα ισχύος 400 kW. Δύο γερανοί 10 τόνων είναι σε θέση να ανυψώσουν πλήρως συναρμολογημένα μηχανήματα στο δοκιμαστήριο.

Στον πρώτο όροφο υπάρχουν σύγχρονα γραφεία και αίθουσες συσκέψεων σε επιφάνεια 500 m2 όπου οι μηχανικοί δοκιμών της Pöttinger και της TIZ Landl GmbH συνεργάζονται στενά για την εκτέλεση και τον προγραμματισμό των δοκιμών. Το TIZ Grieskirchen διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό δοκιμών εξαρτημάτων στην Ευρώπη. Η Pöttinger το χρησιμοποιεί για την εκτέλεση εντατικών δοκιμών των γεωργικών μηχανημάτων της. Η TIZ Landl GmbH εκτελεί επίσης εργασίες δοκιμών για τρίτες εταιρείες από πολλές διαφορετικές χώρες, οι οποίες επωφελούνται από την τεχνογνωσία δοκιμών στη γεωργική τεχνολογία.

Ειδικότερα, η νέα επέκταση προσθέτει ένα χώρο δοκιμής φόρτου εργασίας για την ολοκληρωμένη ανάλυση ολόκληρων μηχανημάτων. Παρέχει επίσης πρόσβαση σε σενάρια δοκιμών για την ηλεκτρονική κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής εξαρτημάτων υψηλής τάσης.

Ο Markus Baldinger, διευθύνων σύμβουλος της Pöttinger, εξηγεί τα κίνητρα: «Εκτός από τις επενδύσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής μας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες δοκιμής και επιθεώρησης των γεωργικών μηχανημάτων μας.



Με αυτή την πρόσθετη επένδυση στο TIZ 3 εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας προς τους πελάτες μας όσον αφορά την υψηλή ποιότητα, την αντοχή, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα». Οι δοκιμές που προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες λειτουργίας εξοικονομούν έως και 75% του χρόνου και του κόστους σε σύγκριση με τις πρακτικές δοκιμές που πραγματοποιούνται στο πεδίο. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει δημιουργηθεί πλέον άφθονος νέος χώρος σε ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα δοκιμών εξαρτημάτων στην Ευρώπη για να προσφέρονται ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

«Η τεχνολογία μας εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα εργασίας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Με την πρόσθετη αίθουσα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμη περισσότερα. Τώρα που μπορούμε να διεξάγουμε δοκιμές ηλεκτρονικής κινητικότητας, είμαστε ακριβώς στο ύψος των περιστάσεων για την προσέλκυση νέων εταιρειών μέσω της TIZ Landl GmbH», λέει ο Markus Baldinger, σίγουρος για την επιτυχία της τελευταίας φάσης επέκτασης. Τα νέα γραφεία προσφέρουν επίσης ελκυστικούς χώρους εργασίας σε ένα περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία