BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα χαρακτηριστικά για καλύτερη σπορά αποκτούν οι σβάρνες Lion της Pöttinger

Σε συνδυασμό με μια σπαρτική μηχανή, το μηχάνημα γίνεται ένας ευέλικτος συνδυασμός υψηλής απόδοσης που παρέχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σποράς. Η εξατομικευμένη λύση της Pöttinger διαθέτει σβάρνες Lion με πλάτος εργασίας από 2,5 έως 4,0 μ. και πολλαπλές επιλογές εξοπλισμού για την κάλυψη όλων των τύπων εδαφών και διαφορετικών μεγεθών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

50_b8e__2

Βασίλης Σοφός

711
0

Στόχος της Pöttinger είναι τα καλύτερα αποτελέσματα εργασίας. Μια τέλεια προετοιμασμένη σποροκλίνη διαθέτει ομοιόμορφο, επίπεδο τελείωμα, ιδανική αναλογία εδάφους και βέλτιστη εξυγίανση. Χάρη στην έξυπνη διαμόρφωση των ρότορων, το η αναβαθμισμένη σειρά Lion καλλιεργεί ενεργά προς τα έξω, από πλαϊνή σανίδα σε πλαϊνή σανίδα. Αυτό δημιουργεί ιδανικές συνθήκες βλάστησης σε όλο το πλάτος εργασίας για γρήγορη και ομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών. Ο φορέας των δοντιών είναι πλήρως ενσωματωμένος στη δοκό του ρότορα. Αυτό εξασφαλίζει εξαιρετική αξιοπιστία, επειδή δεν υπάρχει ροή χώματος πάνω από τους ρότορες. Τα υπολείμματα συγκομιδής δεν μπορούν να παγιδευτούν και δεν απαιτείται ξεχωριστή προστασία από πέτρες.

Δόντια γενικής χρήσης για κάθε περίπτωση

Οι δισκοσβάρνες LION με 3,3 ρότορες ανά μέτρο πλάτους εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως σβάρνες όσο και ως καλλιεργητές. Με 4 ρότορες ανά μέτρο πλάτους εργασίας, το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως σβάρνα. Το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξει η εφαρμογή είναι η επανατοποθέτηση των δοντιών.



Η γωνία σάρωσης των δοντιών παράγει μια καλή δομή εδάφους σε όλο το βάθος εργασίας, ενώ το στρώμα παραμένει κοντά στην επιφάνεια για να προστατεύει από τη διάβρωση. Ρυθμισμένο σε επιθετική γωνία, το δόντι διαλύει το έδαφος από κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλή ανάμιξη του εδάφους, με το λεπτό εδαφικό υλικό να συγκεντρώνεται χαμηλότερα. Και για τις δύο εφαρμογές χρησιμοποιείται η ίδια γεωμετρία του δοντιού.

Όπως τονίζει η εταιρεία, τα δόντια στις σβάρνες Lion έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και εξασφαλίζουν συνεπή και αποτελεσματική κατεργασία του εδάφους με έντονη χαλάρωση και ομοιόμορφη θρυμματισμό. Μπορούν ωστόσο να επιλεγούν προαιρετικά δόντια DURASTAR με επίστρωση βολφραμίου για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πλάτος εργασίας ίδιο με το πλάτος μεταφοράς

Για πρόσθετη ευκολία, στα νέα μοντέλα δεν χρειάζεται να αναδιπλώνονται προς τα πάνω οι πλαϊνές σανίδες για τη μεταφορά του μηχανήματος στο επόμενο χωράφι. Οι σανίδες βρίσκονται εντός του επιτρεπόμενου πλάτους μεταφοράς και αξιοποιούν πλήρως το μέγιστο πλάτος εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να τροποποιούνται τα πλάτη εργασίας των μηχανημάτων των 3,0 , 3,5 και 4,0 μέτρων για την οδική μεταφορά (το επιτρεπόμενο πλάτος μεταφοράς διαφέρει από χώρα σε χώρα βέβαια).

Ευέλικτες εφαρμογές

Η Pöttinger προσφέρει μια ευρεία γκάμα από βαριές σβάρνες που καλύπτουν κάθε φάσμα ισχύος του τρακτέρ και κάθε εφαρμογή στο πεδίο.

Κάθε κιβώτιο ταχυτήτων είναι βέλτιστα προσαρμοσμένο στην εκάστοτε εφαρμογή και είναι κατασκευασμένο για μεγάλη διάρκεια ζωής. Στα αντίστοιχα μοντέλα εγκαθίστανται τρία διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων. Όλα τα μοντέλα των σταθερών μονάδων, όπως η σειρά Lion Classic για τρακτέρ έως 150 ίππους, οι δύο σειρές με κιβώτια ταχυτήτων με δυνατότητα αλλαγής ταχύτητας - το Lion έως 200 ίππους και το Lion Master για τρακτέρ έως 270 ίππους, χαρακτηρίζονται από την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία τους στο χωράφι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία