BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σπορά υψηλών αποδόσεων υπόσχεται η Pöttinger με το συνδυασμό Terradisc και Amico F

H Pöttinger έχει πλέον εξοπλίσει τις δισκοσβάρνες Terradisc 8001 T / 10001 T με σύστημα διανομής συνδεδεμένο με την μπροστινή χοάνη Amico F., σημειώνοντας ότι με αυτό το τρόπο η καλλιέργεια του εδάφους, η σπορά ή η λίπανση, μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα.

TERRADISC_8001_T_JohnDeere_Einsatzaufnahme_211019_DJI_0035_SAT

Βασίλης Σοφός

242
0

Με ένα μόνο πέρασμα, η Pöttinger υπόσχεται ένα ιδανικό αποτέλεσμα σποράς και λίπανσης, κάτι που θέλει να το πετύχει στην πράξη με τη συρόμενη δισκοσβάρνα Terradisc 8001 T / 10001 T και τη χοάνη Amico F μπροστινής τοποθέτησης.

Λειτουργίες υψηλής απόδοσης

Με ένα μόνο πέρασμα, τα λιπάσματα ή οι καλλιέργειες κάλυψης σπέρνονται απευθείας στο έδαφος με μια διαδικασία εξοικονόμησης πόρων. Με την τροφοδοσία του λιπάσματος στην ανυψωμένη ροή του εδάφους, η ανάμιξη και η κάλυψη γίνονται αμέσως. Το λίπασμα δεν χάνει την αποτελεσματικότητά του και είναι άμεσα διαθέσιμο για τα φυτά. Η διαδικασία αυτή είναι κατάλληλη για την προετοιμασία της σποροκλίνης την άνοιξη ή για την αναπλήρωση των θρεπτικών στοιχείων με κοκκώδη ιχνοστοιχεία το φθινόπωρο. Οι καλλιέργειες κάλυψης διεγείρονται άμεσα για να βλαστήσουν, επειδή καλύπτονται και παγιώνονται αμέσως από τον συσκευαστή. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της ρηχής καλλιέργειας.



Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ταχύτητες κίνησης άνω των 10 χλμ./ώρα σε συνδυασμό με τα μεγάλα πλάτη εργασίας των 8 και 10 μέτρων εξασφαλίζουν και μια μεγάλη απόδοση.

Αξιόπιστα εργαλεία κατεργασίας εδάφους

Οι δίσκοι μεγάλης διαμέτρου, με κυματοειδές σχήμα και διάμετρο 580 χλστ. εισχωρούν στο έδαφος και το «κινητοποιούν». Παράλληλα, η επιθετική ρύθμιση των εργαλείων εξασφαλίζει αξιόπιστη είσοδο στο έδαφος, ακόμη και στις πιο ξηρές συνθήκες.



Προς υποστήριξη της διαδικασίας, το σύστημα ανάρτησης TWIN ARM εμποδίζει τους δίσκους να παρεκκλίνουν πλευρικά σε σκληρό έδαφος και έτσι εξασφαλίζεται η μετακίνηση ολόκληρης της επιφάνειας, η οποία τελικά προσφέρει μια ομοιόμορφη εφαρμογή του υλικού σποράς και του λιπάσματος. Η Pöttinger μάς λέει ότι η τοποθέτηση της ράγας διανομής με την έξοδο διαγώνια προς το έδαφος τροφοδοτεί το λίπασμα ή τον σπόρο μέσα στη ροή του εδάφους. Ως αποτέλεσμα, το υλικό ενώνεται με τη ροή του εδάφους για να εναποτεθεί στην επιφάνεια ή κοντά στην επιφάνεια.

Μικτή τοποθέτηση

Με την τοποθέτηση της ράγας διανομής κάθετα στο έδαφος, το υλικό αναμιγνύεται αμέσως στο έδαφος από κάτω, ώστε να εναποτίθεται σε όλο το βάθος της καλλιέργειας. Το υλικό λίπανσης και σποράς κατανέμεται επομένως σε ολόκληρη τη διατομή ή την κίνηση του εδάφους. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντισταθμιστική λίπανση, για να επιταχυνθεί η αποσύνθεση του άχυρου.

Η αποτελεσματική χοάνη Amico F

Η χωρητικότητα των 1.700 ή 2.400 λίτρων και η διαίρεση 60:40 εξασφαλίζουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για την εμπρόσθια χοάνη Amico F. Για να εξασφαλιστεί η άνετη λειτουργία, η μπροστινή χοάνη είναι εξοπλισμένη με ISObus. Η εφαρμογή του υλικού γίνεται με τη διαδικασία ρίψης με σύστημα χοάνης υπό πίεση, ενώ μία ή δύο δοσομετρικές μονάδες μπορούν να ελέγχονται κατά τόπους από το έξυπνο σύστημα ελέγχου. Επιπλέον, η χοάνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με εξοπλισμό τρίτων χάρη στο σύστημα ελέγχου ISObus χωρίς προβλήματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία