BACK TO
TOP
Profi

Κάμερες στα αμπέλια ειδοποιούν για τη συγκομιδή

Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου αμπελώνων, με κάμερες που θα παρέχουν στους καλλιεργητές πληροφορίες επιτρέποντάς τους να ξεκινήσουν τη συγκομιδή την καλύτερη στιγμή, αναπτύσσει μία ομάδα τεχνικών εταιρειών στη Γαλικία, με επικεφαλής τον όμιλο Austen.

Η βιώσιμη παραγωγή οίνου περνάει μέσα από το SUSTAVINO

6
0
Το έργο, σύμφωνα με τον Φελίπε Σας, διευθυντή της Austen, σκοπεύει να αναπτύξει “μία καινούργια τεχνολογική λύση ελέγχου των αμπελώνων για την καλύτερη διαχείρισή τους”. Κάμερες, όμοιες με αυτές των κινητών, θα καταγράφουν  πληροφορίες για το αμπέλι με αποτέλεσμα να ενημερώνονται οι καλλιεργητές για την κατάλληλη στιγμή συγκομιδής

Για την ολοκλήρωση αυτής της συσκευής (Simovi), η οποία έχει δοκιμαστεί σε αρκετά οινοποιεία στην Ισπανία, θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια και θα κοστίσει γύρω στα 2 εκατ. ευρώ, με το 50% του εκτιμώμενου κόστους να καλύπτεται από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

“Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο παγκοσμίως και θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε διαφορετικά χωράφια και καλλιέργειες”, επισημαίνουν οι επικεφαλής.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, επίσης, τα τεχνολογικά κέντρα Aimen και Gradiant, όπως επίσης και το Εθνικό Συμβουλίο Επιστημονικών Ερευνών της Ισπανίας (CSIC)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία