BACK TO
TOP
Profi

Είναι καιρός να επιβραβεύεται η απόδοση σε ίνα

Με βάση αυτά τα δεδοµένα η επαναπροσέγγιση του θέµατος καθίσταται επιτακτική, αφού είναι πολύ πιθανό να επιβαρυνθεί αρνητικά ο κλάδος στο πλαίσιο της εφαρµογής της νέας ΚΑΠ. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής του τοµέα σπόρων της Bayer CropScience στην Ελλάδα, Θανάσης Τσούτσας, µιλώντας στο πλαίσιο ενηµερωτικής εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τρίτης 4 Νοεµβρίου στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της 73ης Ολοµέλειας του ICAC, του οποίου Χρυσός Χορηγός ήταν η BayerCropScience.

Είναι καιρός να επιβραβεύεται η απόδοση σε ίνα

2
0
Μιλώντας σε ακροατήριο από Έλληνες και Ισπανούς εκκοκκιστές και εµπόρους βαµβακιού, ο κ. Τσούτσας χαρακτήρισε ως αδυναµία το γεγονός ότι η πληρωµή δεν γίνεται στη βάση της απόδοσης της ίνας και σηµείωσε την αναγκαιότητα της επαναπροσέγγισης του θέµατος. «Βλέπουµε ότι δεν καρπώνεται κανένα όφελος ο Έλληνας παραγωγός. Όλες οι ποικιλίες πληρώνονται το ίδιο, χωρίς καµία διαφοροποίηση βάσει της απόδοσης σε ίνα. Αυτό είναι ένα σηµείο που πρέπει  να το δούµε όλοι µαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούτσας και πρόσθεσε ότι η επικοινωνία της εταιρείας µε τους παραγωγούς θα συνεχιστεί και στην επόµενη χρονιά. Ο στόχος αυτών των επαφών, όπως επισήµανε, θα είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήµατα του βαµβακιού, για τον παραγωγό, τη βιοµηχανία και τους κλώστες και το πώς οι ποικιλίες της Bayer CropScience µπορούν να βοηθήσουν τον κλάδο
Σταθερή παραγωγήΑναφερόµενος στην καλλιέργεια βαµβακιού στην Ελλάδα ο επικεφαλής του τοµέα σπόρων της πολυεθνικής τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει επιπλέον έξοδα µε την ενέργεια, τα οποία χαρακτήρισε σηµαντικά κοστολόγια, αλλά παρόλα αυτά δήλωσε ότι το βαµβάκι παραµένει εθνική καλλιέργεια. Εκτίµησε µάλιστα ότι η έκταση, στο επόµενο διάστηµα, θα διατηρηθεί στα 200-250 χιλ. εκτάρια.

Ενόψει της νέας ΚΑΠ και στο περιβάλλον που διαµορφώνεται, ο κ. Τσούτσας είπε ακόµη ότι «βλέπουµε µια καλή προσπάθεια για το branding του ελληνικού επώνυµου βαµβακιού, η οποία µας βρίσκει απόλυτα σύµφωνους» και συµπλήρωσε πως «υπάρχουν οικονοµικοί παράγοντες που ενισχύουν την καλλιέργεια, µε αποτέλεσµα αυτή να έχει αποκτήσει πολύ δυνατό εξαγωγικό προφίλ και η χώρα µας να βρίσκεται στη λίστα µε τις δέκα πρώτες χώρες, παγκοσµίως, που εξάγουν βαµβάκι, λόγω και της πολύ καλής οργάνωσης που έχει σε επίπεδο εµπορίας»
 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία