BACK TO
TOP
Profi

Ηλεκτρονικά συστήματα ζητά η νέα γενιά αγροτών

Την τάση για στροφή στην ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών έδειξε η παρουσία µεγάλων σε µέγεθος και ισχύ αυτοκινούµενων ενσιρωτικών από τις Claas, John Deere και Krone που γέµιζαν τα περίπτερα στη φετινή 9η Zootechnia.

Ηλεκτρονικά συστήματα ζητά  η νέα γενιά αγροτών

1
0
Παράλληλα ιδιαίτερα δηµοφιλή αποδείχτηκαν και τα ηλεκτρονικά συστήµατα διαχείρισης κοπαδιού για τα οποία διεξήχθη και ειδικό εκπαιδευτικό σεµινάριο, ενώ εξελιγµένα και εµπλουτισµένα µε αυτοµατισµούς ήταν και τα αµελκτικά συστήµατα που έφεραν µαζί τους οι περισσότεροι εκθέτες

Συγκεκριµένα στο σεµινάριο πάνω στην ηλεκτρονική διαχείριση που διοργάνωσε η MilkPlan, o κύριος οµιλητής τοποθετήθηκε στις δυνατότητες των εφαρµογών αλλά και στα πλεονεκτήµατα του συστήµατος ηλεκτρονικής ανίχνευσης οίστρου AfiAct II και του αναλυτή γάλακτος θέσης άµελξης AfiLab, δυο καινοτοµικών ηλεκτρονικών εφαρµογών που ενδέχεται να συνεισφέρουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής.

Όσον αφορά τις κοµπίνες, η Agrotech SA παρέταξε στο περίπτερό της την τελευταία γενιά ενσιρωτικών SPFH 8000 της John Deere, η οποία χαρακτηρίζεται από µικρή κατανάλωση καυσίµου και άριστη ποιότητα κοπής. Το ενσιρωτικό αυτό έχει µειωµένο βάρος και σε συνδυασµό µε τα 42’’ ελαστικών προσφέρει τη λιγότερη συµπίεση στο έδαφος.

Από την άλλη η εταιρεία Κυριακού ΑΕ, παρουσίασε τα Big X της Krone που είναι εξοπλισµένα µε κινητήρα Power Split της Man µε ισχύ που µπορεί να κυµαίνεται από 600 έως 1.100 ίππους. Επιπλέον τα ενσιρωτικά αυτά έχουν µεγάλη καµπίνα µε λεπτές κολόνες ώστε να προσφέρουν καλύτερη ορατότητα προς τις κεφαλές, ενώ παράλληλα χάρη τις διπλές πόρτες χαρακτηρίζονται από πολύ καλή ηχοµόνωση.

Παράλληλα, πιστή στο ραντεβού της η Χίγκας ΑΕ έφερε µαζί της το πρώτο «όνοµα» στην Ελλάδα και στον κόσµο στις κοµπίνες, τα διαχρονικά Claas Jaguar. Οι νέοι κινητήρες που εφοδιάζουν τα µηχανήµατα Jaguar 870-840 (400 έως 598 ίππων) και 980-930 (455 έως 880 ίπποι) εµπεριέχουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία µε στόχο τη µέγιστη ισχύ διατηρώντας όµως, σύµφωνα µε τον κατασκευαστή, την κατανάλωση καυσίµου στα χαµηλότερα δυνατά επίπεδα.

Τέλος παρουσιάστηκαν στην έκθεση και αρκετοί τηλεσκοπικοί φορτωτές µε τα βλέµµατα να τραβάνε οι Merlo της Agrotech SA, οι New Holland LM 5000 της Terra AE  και οι περίφηµοι JCB της Unitrack.

∆ιπλάσιοι εκθέτες και επισκέπτες στη φετινή έκθεσηΤο πιο καλό «ποδαρικό» στο καλεντάρι των εκθέσεων του 2015 έκανε, σύµφωνα µε τη διοίκηση της ∆ΕΘ, η φετινή 9η ∆ιεθνής Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia 2015», η οποία άνοιξε τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη την Πέµπτη 29 Ιανουαρίου και έριξε αυλαία την 1η Φεβρουαρίου. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν ενισχυµένη σε ένα ποσοστό 47% σε ό,τι αφορά τους εκθέτες (849 από τους 578 του 2013) και 35% στον εκθεσιακό χώρο (κατέλαβε 12.938 τ.µ. έναντι 9.600 τ.µ.), ενώ τιμήθηκε από περισότερους από 50.000 επισκέπτες, φιλοξενήθηκαν όλες οι µεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας. Μάλιστα πολύ ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι στη µοναδική εξειδικευµένη έκθεση στον τοµέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια οι ξένες εκθεσιακές συµµετοχές, ένα σύνολο 537 που ξεπερνούσε το 50%, προέρχονταν, είτε άµεσα, είτε έµµεσα, από 37 χώρες, ενώ οι εµπορικοί επισκέπτες ήταν αυξηµένοι κατά 114% και οι ξένοι εµπορικοί επισκέπτες κατά 278%, H «Zootechnia», που τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και της ΕΚΑΓΕΜ, του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Ζωοτροφών και του ΣΕΑΜ, παρουσίασε ένα πολύ πλούσιο πρόγραµµα παράλληλων εκδηλώσεων
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία