BACK TO
TOP
Profi

Νέοι παίχτες των τρακτέρ στην Agritechnica

Ραντεβού πάλι το 2017 για τη διεθνή έκθεση Agritechnica, που έκλεισε τις πύλες της το Σάββατο 14 Νοεμβρίου μετρώντας συνολικά 470.000 επισκέπτες, μετά από ένα τετραήμερο γεμάτο αγροτική τεχνολογία, νέα μηχανήματα, βραβεία και νέους παίχτες του κλάδου.

Νέοι παίχτες των τρακτέρ στην Agritechnica

6
0

 Το βραβείο «Τρακτέρ της Χρονιάς» για το 2016 απέσπασε τελικώς το Fendt Vario 1050 των 500 ίππων στα πλαίσια της έκθεσης, αποτελώντας το ισχυρότερο συμβατικό τρακτέρ παγκοσμίως. Το βραβείο για το καλύτερο «μικρό» πήρε το Same Frutteto 90.3 ActiveDrive και για το «όλων των χρήσεων» το Massey Ferguson 5713 SL, και το «χρυσό» για το σχεδιασμό τους απέσπασαν τα μοντέλα της Σειράς N, της Valtra.

Όσον αφορά τα νέα μηχανήματα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, την παράσταση έκλεψαν τα εξής:

Προϊόν ιταλό-κινεζικής συμμαχία

Η ολοκαίνουργια μάρκα Arbos που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην έκθεση, είναι γέννημα-θρέμμα σύμπραξης των Ιταλών που έχουν τα Matermacc, και με τους Κινέζους ιδιοκτήτες της Foton, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μάρκα τρακτέρ στη χώρα.

Προς το παρόν, τα περισσότερο «πρασινόλευκα» τρακτέρ είναι κατάλληλα μόνο για πώληση στην Κίνα, ωστόσο υπάρχει ένα μηχάνημα των 130 ίππων, που είναι «ραμμένο» στις ανάγκες των ευρωπαϊκών εδαφών. Το μοντέλο που ήταν στην Agritechnica είχε κινητήρα 3,5 λίτρων Kohler (ίδιο μπλοκ με JCB), ενώ οι Κινέζει βγάζουν και ένα 270 ίππων με κινητήρα Deutz, ωστόσο δεν έχει ακόμα κατάλληλες προδιαγραφές ρύπων για τα λημέρια της ΕΕ. Όλα τα μοντέλα φτιάχνονται στην Κίνα από την Foton, που κατασκευάζει 180.000 μηχανήματα ετησίως.

Νέα τουρκικά τρακτέρ Basak

Η Τουρκία φαίνεται να είναι γεμάτη με μικρά τρακτέρ κατασκευαστές που επιθυμούν να περάσουν τα μηχανήματά τους σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Με έδρα λοιπόν την Κωνσταντινούπολη, η Basak είχε ένα εκπληκτικά μεγάλο περίπτερο στη φετινή Agritechnica, και όπως με τις περισσότερες μικρές Ανατολικές μάρκες, εξοπλίζεται από μεγάλες εταιρείες.. Αυτό σημαίνει ότι το μηχάνημα των 90 ίππων τους έχει κινητήρα Perkins κιβώτιο ταχυτήτων και μπροστινό άξονα Carraro. Παρά την απλή εμφάνιση του έχει κάποια σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένο αεροσυμπιεστή και μια υδραυλικούς συνδέσμου.

Νέο μοντέλο Case Optum

Τρακτέρ Deutz 5120C

Τρακτέρ McCormick X8

Massey Ferguson 4700

New-Holland-17.2


Η «παλιά σχολή» στο χωράφι

Η ρωσική απάντηση στα τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης ακούει στο όνομα Kirovets, η οποία είναι εντυπωσιακή στο μάτι αλλά της «παλιάς σχολής», προσεγγίζοντας τα αρθρωτά μηχανήματα στο σχεδιασμό. Το 15 τόνων μοντέλο Steiger που είναι στο περίπτερο των Ρώσων είναι το εναλλακτικό, οικονομικό μοντέλο που ήρθε να ανταγωνιστεί αντίστοιχα τρακτέρ των Deere, Case και Versatile. Ο 12λιτρος κινητήρας του μέτρα 428 ίππους, έχει κιβώτιο 16 ταχυτήτων powershift ενώ τα υδραυλικά του είναι χορηγία της Bosch Rexroth.

H φετινή Agritechnica που ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου, κλείνει τις πύλες τις το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και η επισκεψιμότητα που καταγράφεται προς το παρόν είναι σε επίπεδο ρεκόρ.

Steyr’s Terrus 300 ίππων

Τρακτέρ Ursus

Νέο look για Zetor

Τρακτέρ Zoomlion

Οι κινέζοι δεν σταμάτησαν βέβαια εδώ. Έφεραν μαζί τους και τα Zoomlion, που ελπίζουν να αρέσει στους Ευρωπαίους, γιατί όπως λέει το φυλλάδιό τους «δίνει τη δυνατή αίσθηση μοντέρνας τεχνολογίας και μόδας μέσα στην καμπίνα». Στα ανταλλακτικά παίζει πάλι η Deutz, που δίνει το μπλοκ των 210 ίππων στο μεγαλύτερό τους μοντέλο ZL2104, με κιβώτιο powershift 40 ταχυτήτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία