BACK TO
TOP
Profi

Στον αυτόματο πιλότο με John Deere και στο πάτημα με Michelin

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιδρά άµεσα στην πρόβλεψη και τον έλεγχο του κόστους. Αυτό ήταν το δίδαγµα από την εκδήλωση που έκαναν από κοινού στον Αµπελώνα Λάρισας η Agrotech SA και η Michelin και στο οποίο παραβρέθηκαν οι άνθρωποι της Agrenda.

Στον αυτόματο πιλότο με John Deere και στο πάτημα με Michelin

0
0
Σε µια σειρά από επιδείξεις σε χωράφι, είδαµε στην πράξη πώς οι καινοτοµίες των δύο εταιρειών συµβάλλουν ταυτόχρονα σε καλύτερη απόδοση και σε λιγότερα έξοδα

Η νέα τεχνολογία Ultraflex της Michelin εγγυάται µικρότερη συµπίεση του εδάφους και ταυτόχρονα καλύτερη κατανάλωση καυσίµου, σε ποσοστό 15%. Αυτό επιτυγχάνεται µε µείωση της πίεσης στα ελαστικά και καταδείχτηκε µε δύο τρόπους
  • Πρώτα, σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο µε διαγραµµίσεις, φάνηκε η διαφορά στην καταπόνηση του εδάφους µε λάθος και σωστή πίεση στα ελαστικά (2 και 0,8 bar αντίστοιχα), κάτι που µεταφράζεται και σε διαφορά στην απόδοση της καλλιέργειας.
  • Σε άλλη επίδειξη, ένα τρακτέρ έκανε 2 φορές την ίδια απόσταση τραβώντας ένα άλλο, για να προσοµοιώσει την εργασία µε άροτρο, µε λάθος και σωστή πίεση αντίστοιχα, παίρνοντας καύσιµο από δύο διαφορετικούς σωλήνες ίσης ποσότητας πάνω στο τρακτέρ. Η διαφορά στην κατανάλωση ήταν εµφανής. 



Αποµακρυσµένη πρόσβαση στο τρακτέρΠαράλληλα, πήραµε γεύση και από τις τεχνολογικές εξελίξεις της John Deere. H τεχνολογία Auto Track µας επέτρεψε να δούµε ένα τρακτέρ να πηγαίνει µόνο του, µε τον οδηγό απλά να βλέπει τη σωστή γραµµή του. Χάρη στην τεχνολογία Isobus (στάνταρ στα 6R), τα παρελκόµενα συνδέονται απευθείας στο τρακτέρ και χωρίς έξτρα οθόνες επικοινωνούν άµεσα µε το µηχάνηµα, για άµεση πληροφόρηση. Τέλος, στις σειρές 7 και 8 είναι στάνταρ το JD link, που δίνει τη δυνατότητα αποµακρυσµένης πρόσβασης στο τρακτέρ όπου και να είναι, αρκεί να υπάρχει κινητό τηλέφωνο. Έτσι, συνδέεται το συνεργείο µε το µηχάνηµα, τρέχει online διαγνωστικό και ξέρει πριν ξεκινήσει ποια βλάβη πάει να επισκευάσει, ενώ µπορεί και να καθοδηγήσει τον παραγωγό σε λύση «εξ αποστάσεως»











Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία