BACK TO
TOP
Profi

Λύσεις για καλύτερη απόληψη και αποτελεσματικότερη λίπανση

Αντιστρόφως ανάλογη του µεγέθους τους είναι η σηµασία των µικροοργανισµών στη λειτουργία του πλανητικού οικοσυστήµατος. Έδαφος, φυτά, ζώα, και άνθρωποι, χωρίς αυτούς, θα είχαν καταρρεύσει. Αόρατος στο γυµνό µάτι, αυτός ο µεγάλος κόσµος των µικρών προβιοτικών οργανισµών ήταν επί αιώνες καταδικασµένος να υφίσταται ανηλεή «πόλεµο» από την ανθρωπότητα, λόγω της ταύτισής του µε τις ασθένειες και µόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Λύσεις για καλύτερη απόληψη και αποτελεσματικότερη λίπανση

1056
0
Η ανάπτυξη των επιστηµών, ωστόσο, όπως η βιοτεχνολογία και η γονιδιωµατική, λειτούργησαν σαν «µεγεθυντικός φακός» και οδήγησαν σταδιακά να κατανοηθεί ότι εκτός από τα παθογόνα µικρόβια, στον µικρόκοσµο αυτό, ζουν και ωφέλιµα βακτήρια και µύκητες. Για την ακρίβεια, συζούν µαζί µας, µας προστατεύουν, βοηθούν στην ανάπτυξή µας και κάνουν δουλειές, για λογαριασµό µας, τις οποίες εµείς δεν µπορούµε να κάνουµε. Αυτό ισχύει για όλους τους οργανισµούς, δηλαδή τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά

Όσο προχωρά η έρευνα σε βάθος, τόσο αυξάνουν οι προοπτικές που ανοίγονται σε αυτό το πεδίο. Όπως τονίστηκε στο 5ο Συνέδριο αγροβιοτεχνολογίας, που πραγµατοποιήθηκε από το Ελληνοαµερικανικό Επιµελητήριο στις εγκαταστάσεις της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, την Παρασκευή 9 ∆εκεµβρίου, από ειδικούς επιστήµονες, αλλά και ανθρώπους της αγοράς, αν ο κύκλος αυτός της συµβίωσής µας κατανοηθεί καλά και αξιοποιηθεί σε µεγάλη κλίµακα στη γεωργία και τη βιοµηχανία τροφίµων, τα οφέλη θα είναι τεράστια. Βιολειτουργικά τρόφιµα για τη θωράκιση της υγείας των ανθρώπων, προϊόντα µε εντελώς διαφορετικές γεύσεις ή αρώµατα, µείωση του κόστους παραγωγής στη γεωργία σε σχέση µε τη χρήση αζωτούχων λιπασµάτων και περιορισµός της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα νιτρικά, είναι ορισµένα από αυτά που φέρνει ο µικρόκοσµος.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό 4σέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Agrenda.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία