BACK TO
TOP
Profi

Drones διανομής λιπάσματος και τρακτέρ αυτόνομα στην έναρξη της Agritechnica

Πιστή στο ραντεβού της η έκθεση Agritechnica ανοίγει τις πόρτες της στις 12 Νοεµβρίου στο Αννόβερο. Φέτος, το µότο της έκθεσης είναι «Πράσινο µέλλον-έξυπνη τεχνολογία». Μπορεί να φαίνεται «χιλιοπαιγµένο» όµως οι κατασκευαστές έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους ώστε να παρουσιαστούν πιο... οικολόγοι, ώστε να εναρµονιστούν µε τις ευρωπαϊκές πολιτικές µετά το 2020.

Drones διανομής λιπάσματος και τρακτέρ αυτόνομα στην έναρξη της Agritechnica

1
0
Η µεγαλύτερη έκθεση αγροτικών µηχανηµάτων και τεχνολογίας στον κόσµο θα πραγµατοποιηθεί φέτος από 12 έως τις 18 Νοεµβρίου στο Αννόβερο. Όλες οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου θα παρουσιάσουν στους χώρους της τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και παράλληλα δεν θα λείψει η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στις εισροές και τις µεθόδους διαχείρισης των εκµεταλλεύσεων. Η Agritechnica κατάφερε να προσελκύσει το 2015 περισσότερους από 450.000 επισκέπτες από όλο τον κόσµο. Φέτος, οι διοργανωτές προβλέπουν ακόµη µεγαλύτερη συµµετοχή και επιτυχία για τη διοργάνωση.

Η έµφαση της Agritechnica στην πρωτοπορία υπογραµµίζεται και από την καθιέρωση του οµώνυµου βραβείου καινοτοµίας, το οποίο παραδίδεται κάθε δύο χρόνια. Φέτος η ανεξάρτητη επιτροπή εµπειρογνωµόνων του διαγωνισµού ανέδειξε από τις 320 εγκεκριµένες αιτήσεις νικητές το Cemos Auto Threshing της Claas και το StalkBuster της Kemper, βάσει αυστηρών κριτηρίων

Τροχοί John Deere EZ Ballast
Οι νέοι τροχοί EZ Ballast της John Deere αποτελούν την πιο ευπροσάρµοστη λύση για τη µεταφορά µεγάλων φορτίων µε τρακτέρ, χωρίς προβλήµατα στις εµπρόσθιες και οπίσθιες ανυψωτικές δυνατότητες του οχήµατος. Οι συγκεκριµένοι τροχοί παρέχουν τη δυνατότητα να µεταφέρετε µε γρήγορο, απλό και ασφαλή τρόπο έως και 1,5 τόνους φορτίου. 



SIPTEC Παπαδόπουλος
Η εταιρεία SIPTEC Παπαδόπουλος θα συµµετέχει για 4η συνεχή φορά στην έκθεση Αgritechnica, µε το  Stand B53 στο Hall 11. Ανάµεσα στα µηχανήµατα που θα παρουσιαστούν είναι ο νέος ελαφρού τύπου υπεδαφοκαλλιεργήτης Dracon M και ο καλλιεργητής βαρέως τύπου VibroPlus, καθώς και τα ανανεωµένα µοντέλα. Η αναρτώµενη δισκοσβάρνα DiscoPlus και η συρόµενη έκδοση δισκοσβάρνα DiscoPlus M RT, όπως και ο καλλιεργητής προετοιµασίας KSY θα είναι κάποια από τα παρελκόµενα που θα συµπληρώσουν την γκάµα των µηχανηµάτων της εταιρείας



Τρακτέρ µεθανίου New Hollan

Η New Holland θα παρουσιάσει µια ανανεωµένη και φουτουριστική εκδοχή του τρακτέρ µε κινητήρα µεθανίου. Με 20% περισσότερο γυαλί στο σχεδιασµό τους, ακόµη και στην οροφή, αφήνουν µια σχεδόν ανεµπόδιστη θέα στον οδηγό. Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό διαθέτει επίσης  σύστηµα κάµερας 360 µοιρών, εξ ου και η έλλειψη καθρεφτών.



Massey Ferguson 5700 Global
H Massey Ferguson αναζητά τρόπο να αυξήσει την ελκυστικότητα του Beauvais – δηµιουργώντας τη σειρά 5700 Global µε 2 νέα µοντέλα τριών κυλίνδρων – το 5708 (85 ίππων) και το 5709 . Χτίζοντας πάνω σε παρόµοιο αµάξωµα µε τα τρακτέρ των 100 και 110 ίππων , τα 2 νεοεισερχόµενα µοντέλα έρχονται στη στάνταρ έκδοση µε µετάδοση κίνησης Dyna-4. Παρέχοντας ταχύτητες 16F/16R µε 4 σειρές Dynashift (µετατόπιση ισχύος) σε 4 επίπεδα, η στάνταρ µετάδοση παρέχει µεταβολή της εµβέλειας χωρίς συµπλέκτη, ενώ η επιλογή AutoDrive αλλάζει ταχύτητα αυτόµατα, ανάλογα µε το φορτίο και την ταχύτητα του κινητήρα.



Χρυσό µετάλλιο σε Claas και Kemper
Ως είθισται στην έκθεση Agritechnica θα δοθούν τα µετάλλια καινοτοµίας. Αυτή τη χρονιά, τα δύο χρυσά θα απονεµηθούν στην Kemper και την Claas. Η Claas βραβεύτηκε, για το αυτόνοµο σύστηµα αλωνισµού Cemos Αυτο Threshing. Η Kemper από την άλλη βραβεύτηκε για το StalkBuster που είναι το πρώτο τεχνολογικό µέσο που καταστρέφει όλα τα καλάµια. Συνήθως περίπου το 30% των καλαµιών παραµένει άθικτο δίνοντας την ευκαιρία σε παράσιτα να ξεχειµωνιάσουν εντός τους και να µολύνουν το χωράφι.

Τρακτέρ Deutz Σειρά 6.4
Στην Agritechnica θα γίνει η πρώτη επίσηµη παρουσίαση της νέας σειράς της Deutz-Fahr’s µε τρία νέα τετρακύλινδρα µοντέλα, το 6155.4 (156 ίππων), το 6165.4 (164 ίππων) και το 6175.4 (171 ίππων). Τα παραπάνω µοντέλα µοιράζονται το ίδιο εξωτερικό design και πολλά κοινά εσωτερικά στοιχεία, όπως στη µετάδοση κίνησης και τα υδραυλικά συστήµατα µε τα µοντέλα των 6 κυλίνδρων, τα νέα τετρακύλινδρα έχουν υψηλότερα επιτρεπόµενα βάρη (11,5 τόνων) και µακρύτερο µεταξόνιο 2,54 µέτρων. Οι τρεις επιλογές µετάδοσης περιλαµβάνουν χειροκίνητη λειτουργία πέντε ταχυτήτων (30F / 15R), πλήρως αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων (30F / 15R, µε ταχύτητα ταχυτήτων 54F / 27R) και TTV. Τα µοντέλα επίσης περιλαµβάνουν ανεξάρτητη ανάρτηση µπροστινού άξονα. Ο εµπρόσθιος σύνδεσµος ελεγχόµενης θέσης (ανυψωτική ικανότητα 4,110 κιλών) είναι µια νέα επιλογή για τα µοντέλα ενώ ο πίσω σύνδεσµος µπορεί να ανυψωσεί µέχρι 9,7 τόνους.
JCB TM420
Το νέο TM420 της JCB παρέχει ανυψωτική δυνατότητα 4,1 τόνων από το επίπεδο του εδάφους σε πλήρες ύψος (32% µεγαλύτερη από το TM320S), και 200 χιλιοστά επιπλέον ανύψωσης στους 5,4 τόνους για την πιο εύκολη φόρτωση οχηµάτων υψηλών επιφανειών. Η ισχύς και η ροπή µεταδίδονται µέσω έξι ταχυτήτων (χειροκίνητα ή αυτόµατα). Το αυτόµατο κλείδωµα του µετατροπέα ροπής, δίνει στο TM420 καλή ικανότητα αναρρίχησης του σφιγκτήρα ενσίρρωσης και τελική ταχύτητα 40 χιλ./ ώρα
Τράπεζα Krone BaleCollect
Αυτό που κάνει την τράπεζα συλλογής Krone’s BaleCollect 1230 να ξεχωρίζει είναι η υδραυλική και τηλεσκοπική ράβδος έλξης, που καθιστά δυνατή τη µεταφορά της πίσω από το χορτοδετικό µηχάνηµα. Συµβατή µε όλα τα µοντέλα Big Pack, οι πλευρές διπλώνονται υδραυλικά για να µειώσουν το πλάτος µεταφοράς κάτω από τα 3 µέτρα
Στρογγυλή χορτοδετική Fendt
Τρία µοντέλα χορτοδετικών σταθερού θαλάµου (1125F, 2125F και 2125F), θα παρουσιαστούν από τη Fendt. Και τα 3 µπορούν να παράγουν µέγεθος δέµατος 1,25 µ. Οι µηχανές µεταβλητού θαλάµου θα διατίθενται σε 2 µεγέθη: το 4160V (1,60 µ) και το 4180V (1,80m)





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία