BACK TO
TOP
Profi

Όταν βάλεις μπρος το τρακτέρ έχουν ήδη όλα τελειώσει

Τρία case studies Ελλήνων αγροτών που επένδυσαν στην αγροτική τεχνολογία και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ηµερίδας του ΣΕΑΜ για την γεωργική εκµηχάνιση και όπως όλοι συµφώνησαν «το ποτάµι δεν γυρίζει πίσω». Πρώτος ανέβηκε στο βήµα ο παραγωγός ρυζιού Κώστας Κράββας, από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Ο 44χρονος αγρότης είναι 4ης γενιάς ορυζοπαραγωγός, έχοντας πάρει στα χέρια του την εκµετάλλευση (1.230 στρέµµατα) από τον πατέρα του και το θείο του το 2015 µαζί µε τρία τρακτέρ 135, 110 και 72 ίππων, µία πλήρη σειρά παρελκόµενων ηλικίας από 20 έως 47 ετών, αποθήκες και υπόστεγα-γκαράζ συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.µ. Με λίγα λόγια, µία πετυχηµένη οικονοµικά επιχείρηση, χωρίς δανεισµό.

Όταν βάλεις μπρος το τρακτέρ έχουν ήδη όλα τελειώσει

7
0

Ο απόφοιτος της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής µε σπουδές σε Καλιφόρνια και Λονδίνο, όπως είπε καλυτέρευσαν περισσότερο τα πράγµατα όταν επένδυσε σε µηχανολογικό εξοπλισµό. «Αποφάσισα την άµεση αγορά όλου του πακέτου εξοπλισµού που απαιτείται για την εφαρµογή Γεωργίας Ακριβείας, ώστε η µετάβαση να γίνει άµεσα και ολοκληρωµένα. Το 2016 αγοράστηκαν 2 καινούρια τρακτέρ 260 και 115 ίππων, 7 καινούρια παρελκόµενα, υπολογιστές, µετεωρολογικός σταθµός, software και λοιπός εξοπλισµός, σε ένα πλήρες πακέτο αξίας 500,000 ευρώ περίπου», ανέφερε ο κ. Κράββας.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε µε την εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. που παρείχε υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας προσαρµοσµένες στις ανάγκες της καλλιέργειας µέσω της χρήσης συµβουλευτικών πακέτων:

1. Soil-R : διαχωρισµός διαχειριστικών ζωνών και παροχής λιπαντικής συµβουλής ανά ζώνη

2. PreFeR: real – time παρακολούθηση της απορρόφησης του Αζώτου.

Έτσι το 2016 έκανε τη χαρτογράφηση εδαφικής γονιµότητας και το διαχωρισµός ζωνών διαχείρισης µε βάση των οποίων εξήχθησαν χάρτες εδαφικών ιδιοτήτων που βοήθησαν στον εντοπισµό ελλείψεων θρεπτικών και άλλων προβληµάτων και τελικά στην κατάλληλη λιπαντική συµβουλή ανά ζώνη, η οποία αποτυπώθηκε σε χάρτες διαφοροποιηµένης λίπανσης (VRT)-εφαρµογής.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της Agrenda


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία