BACK TO
TOP
Profi

Απ’ τα International Harvest ως τα Kubota γράφει ιστορία ο όμιλος Πετρόπουλου

Στα τελευταία επιτεύγµατα του οµίλου Πετρόπουλου, η αντιπροσώπευση των τρακτέρ Kubota, σήµα που ανήκε µέχρι πρότινος στην Agripan του οµίλου Παντελεµονίτη. Προηγήθηκε, στα τρακτέρ η εξαγορά από τον όµιλο Σφακιανάκη της Landini, κάπου το 2013, ενώ είχε ξεκινήσει, στο λυκόφως της κρίσης, δηλαδή το 2011, η εξαγορά από τον Μανιατόπουλο των διάσηµων σηµάτων των Land Rover και Jaguar.

Απ’ τα International Harvest ως τα Kubota γράφει ιστορία ο όμιλος Πετρόπουλου

6
0

Η απάντηση στο µυστικό είναι µια µόνο λέξη: «ΟΠΑ»! Και όπως την εξηγεί σε µια ενδιαφέρουσα συνοµιλία που είχε πριν από λίγες µέρες µε την Agrenda, ο διευθύνων σύµβουλος της εισηγµένης Γιάννης Πετρόπουλος, όλα ξεκινούν από την «Οικονοµική Προστιθέµενη Αξία», την οποία επιδιώκει σε κάθε στρατηγική επιλογή ο όµιλος.

Θα µπορούσε να πει κανείς ότι είναι και κάτι άλλο που χαρακτηρίζει το πνεύµα λειτουργίας στην καταξιωµένη εδώ και χρόνια εισαγωγική εταιρεία. Πρόκειται για την ικανότητα της ηγεσίας της να αντιλαµβάνεται έγκαιρα τις ανάγκες της εποχής και να ανταποκρίνεται µε αµεσότητα στη ζήτηση της αγοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα αυτής της προσαρµοστικότητας αλλά και αµεσότητας στη λήψη των αποφάσεων είναι η κάλυψη, το 1980, ενός σηµαντικού µέρους των αναγκών που προέκυψαν στην εγχώρια αγορά για την αντικατάσταση των βενζινοκινητήρων των TAXI µε ντιζελοκινητήρες.

«Έχοντας τότε τη συνεργασία µε την Isuzu πουλήσαµε, µέσα σε λίγους µήνες περί τους 3.000 κινητήρες diesel», δηλώνει µε παρρησία ο κ. Πετρόπουλος.

«Μας βοήθησε βέβαια το γεγονός ότι αντιπροσωπεύαµε µια αξιόπιστη ιαπωνική µάρκα, όπως επίσης και η ευτυχής σύµπτωση ότι διαθέταµε εκείνη την εποχή ένα πολυδύναµο τιµ καταξιωµένων µηχανικών που ήταν σε θέση να επιλύσουν όλα τα επί µέρους ζητήµατα προσαρµογής των κινητήρων στις ανάγκες του κάθε «σκάφους» αυτοκινήτου, µιας και η ολοσχερής αντικατάσταση του στόλου των TAXI δεν ήταν εκείνη την εποχή εύκολη υπόθεση.

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία