BACK TO
TOP
Profi

Νέες συνεργασίες και μηχανήματα στις Ανοιχτές Πόρτες της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ

«Να είµαστε όλοι σε φόρµα, και θα δείτε πως του χρόνου στην 20η επέτειο θα ετοιµάσουµε κάτι πραγµατικά εντυπωσιακό», είπε γεµάτος περηφάνεια και αδηµονία στo Agronews ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης «Ανοιχτές Πόρτες», Γιάννης Χίγκας, που βλέπει το θεσµό αυτό να συγκεντρώνει το αµείωτο ενδιαφέρον του αγροτικού κόσµου εδώ και 19 συναπτά έτη.

xigas_golive_thesi_2

Γιώργος Κοντονής

38
0

Φέτος, στην εκδήλωση (7-9 Σεπτεµβρίου) την οποία επισκέπτονται πλέον και ξένοι όπως µας είπε, αν και συνάντησε το ίδιο κλίµα αναµονής στους αγρότες όπως πέρσι λόγω της γνωστής πλέον περίπτωσης των παρατάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης και των τιµών παραγωγής, ανέφερε πως χάρηκε ιδιαίτερα µε τους βαµβακάδες που περιµένουν κάτι καλό φέτος, γι’ αυτό και έδωσε ιδιαίτερη βάση στην παρουσίαση της σπαρτικής MTR Gaspardo, µία µηχανή που µπήκε στην αγορά την περασµένη σεζόν. «Καλέσαµε τους βαµβακοπαραγωγούς το Σάββατο, φέτος αναµένουµε µία καλή συγκοµιδή», ανέφερε αλλά φυσικά επιχείρησε να κρατήσει τις παραδόσεις και να µην δώσει συνέχεια, καθώς «είµαστε στο παρά πέντε και όλοι οι παραγωγοί λένε πως όταν είσαι στο παρά πέντε δεν µιλάς... δαγκώνεις τη γλώσσα σου!».

Η δυνατή φιλία που έγινε συνεργασία

Φέτος, στις Ανοιχτές Πόρτες της εταιρείας Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ βρισκόταν εκεί και ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ, Σάββας Μπαλουκτσής, ο οποίος εκτός από τη φιλία που τον συνδέει µε τον αντιπρόεδρο του ΣΕΑΜ και οικοδεσπότη της εκδήλωσης, πλέον έχει και το ρόλο του συµβούλου, µέσα στον Όµιλο. Ο κ. Μπαλουκτσής µάλιστα πραγµατοποίησε και παρουσίαση σχετικά µε τις χρηµατοοικονοµικές λύσεις, που προσφέρει η Γ. Χίγκας.

Με έκπτωση µετρητής

«Πολύ απλά, είναι συµφωνίες που κάναµε µε τις τράπεζες και µε τις οποίες µπορούµε πολύ εύκολα αν ο πελάτης είναι καθαρός (δεν είναι κόκκινος κ.λπ), να αγοράσει µηχανήµατα µε δάνειο έχοντας την αντίστοιχη έκπτωση «της µετρητής» µε ελάχιστο κόστος χρηµατοοικονοµικό, ώστε να προχωρήσει η αγορά χωρίς πρόβληµα. Με τη δική µας εγγύηση διευκολύνουµε τον πελάτη σε χρόνο µηδέν να έχει την έκπτωση µετρητής. Το δάνειο µπορεί να είναι πενταετές ή και πιο µακροπρόθεσµο αν είναι µεγαλύτερο από 150.000 ευρώ», µας είπε σχετικά ο κ. Χίγκας, που έκανε ειδική αναφορά στην πολύτιµη εµπειρία του κ. Μπαλουκτσή.

εν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν στην αγορά

«Πέρα από τις γκρίνιες, οφείλουµε να βλέπουµε πώς διαµορφώνεται η αγορά και εφόσον επιλέγουµε να µπούµε στο χώρο να δώσουµε τα πάντα», τόνισε ο Γιάννης Χίγκας, λέγοντας πως σήµερα πάντως στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τον κλάδο των τρακτέρ. Ούτως ή άλλως οι εγκρίσεις θα έρθουν του χρόνου, και η ανεπαίσθητη αύξηση των πωλήσεων που σηµειώνουν φέτος οι ταξινοµήσεις είναι «αστεία» αν αναλογιστεί κανείς παράλληλα το µέγεθος που ώφειλε να έχει η αγορά. Άλλωστε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, πλάτη βάζουν ξανά οι αντιπρόσωποι µε διευκολύνσεις όσον αφορά την αγορά τρακτέρ και άλλων µηχανηµάτων, οι οποίες µάλιστα «πληγώνουν» κάτα έναν τρόπο και το οικονοµικό προφίλ των εταιρειών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσµα.

Όσον αφορά το κοµµάτι της εκδήλωσης τώρα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιµάσουν πολλά από τα µηχανήµατα της εταιρείας στο χωράφι, µε το κοινό να δηλώνει ενθουσιασµένο µε την πληθώρα επιλογών ιδιαίτερα σε εξοπλισµό Gaspardo και Claas. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν καινοτόµες εφαρµογές (π.χ ιονισµός, GPS) για τις αγροτικές εργασίες που έχουν να κάνουν µε τη φυτοπροστασία και θρέψη.

Υπενθυµίζεται ότι εκτός της Claas και την Gaspardo, η Γ.Χίγκας ΑΒΕΕ αντιπροσωπεύει πολλά άλλα επώνυµα εργοστάσια, όπως η Maschio, η Faresin, η Martignani, η Annovi και άλλα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία