BACK TO
TOP
Profi

Οι start-ups δείχνουν το µέλλον της γεωργίας

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναδύονται και κρατούν τον αγροτικό κόσμο εντός των μικρών πόλεων με την υψηλή τεχνολογία που παρέχουν.

start-ups_usa_1

Βασίλης Σοφός

7
0

Στις αρχές Μαΐου, οργανώθηκε για 35η φορά η καθιερωµένη περιοδεία στη βόρεια Αµερικήπου οργανώνεται από την Revolution, η οποία είναι µια εταιρεία µε επικεφαλής τον συνιδρυτή Steve Case που επιδιώκει να τονώσει το έργο των επιχειρηµατιών και των νεοσύστατων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Όπως εξηγεί ο κ. Case, το περασµένο έτος το 75% των επιχειρηµατικών κεφαλαίων που επενδύθηκαν στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκε σε τρία µόνο κράτη: τη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και τη Μασαχουσέτη, βλέποντας κάπου στο βάθος µια µεγαλύτερη (και χαµένη) ευκαιρία για άλλες περιοχές.

«Είναι πολύ σηµαντικό να δηµιουργήσουµε µονοπάτια για την επιχειρηµατικότητα παντού στη χώρα», λέει ο κ. Case. Για την αύξηση της απασχόλησης, ο κ. Case επισηµαίνει στοιχεία που δείχνουν ότι ορισµένες νέες θέσεις εργασίας προέρχονται από start-ups επιχειρήσεις και ότι η στήριξη αυτών των επιχειρήσεων είναι ένας τρόπος δηµιουργίας περισσότερων ευκαιριών για τους ανθρώπους ώστε να παραµείνουν στις µικρές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα χρησιµοποιώντας υψηλή τεχνολογία.

∆ύο αντιπροσωπευτικά παραδείγµατα τέτοιων εταιρειών είναι η Rantizo που παρέχει τεχνολογία εφαρµοσµένη και βασισµένη σε drone, ενώ η Rabbit Tractor είναι µια start-up που επικεντρώνεται σε αυτοµατοποιηµένα αγροτικά οχήµατα.

«Πιστεύουµε», αναφέρει ο κ. Case, «ότι πρόκειται για µια επανάσταση στον τοµέα της διατροφής και της γεωργίας χάρη στη τεχνολογία», εξηγεί ο κ. Case. Και υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ακόµη, µε τις start-ups να αναδύονται.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία