BACK TO
TOP
Profi

Χαμόγελα στην αυστριακή Pöttinger

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 59% από τα κέρδη των 354 εκατομμυρίων ευρώ προήλθε από τις πωλήσεις μηχανημάτων για βοσκότοπους και από εξοπλισμό κατεργασίας εδάφους.

potting_2

Βασίλης Σοφός

21
0

Στους 1775 πιστούς υπαλλήλους των εργοστασίων αποδίδει τα υψηλά της κέρδη η εταιρεία Pöttinger, η οποία είδε τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται κατά 15% αναφορικά με το οικονομικό έτος 2017/2018.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 354 εκατομμύρια ευρώ, με τις πωλήσεις μηχανημάτων για βοσκότοπους (59%) και τα παρελκόμενα κατεργασίας εδάφους (27%) να αποτελούν την πηγή των περισσότερων εσόδων. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, αναφορικά με τις κατηγορίες μηχανημάτων που έφεραν τα έσοδα, η ανάπτυξη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι 16% μεγαλύτερη.


«Η Pöttinger παραμένει αυστριακή οικογενειακή επιχείρηση, που συνεχίζει να επενδύει σημαντικά», δηλώνει ο εκπρόσωπος της διαχειριστική ομάδας, Gregor Dietachmayr.

Ειδικότερα, εκεί που σημειώθηκε μεγάλη ανάπτυξη είναι ο τομέας των αρότρων και των ντριλ. Ενδιαφέρον είναι όμως και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο οικονομικό έτος το τμήμα logistics ανταλλακτικών της εταιρείας βρέθηκε σε πλήρη λειτουργία, στοιχείο θετικό για τέτοιου είδους επιχείρηση. Άλλη μια λεπτομέρεια του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας Agriland αναφέρει ότι οι πωλήσεις ανταλλακτικών της Pöttinger έμειναν σταθερές στο 7%.

Πού πωλούνται περισσότερο τα μηχανήματα της Pöttinger;

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 90% του εξοπλισμού της κατασκευάστρια εξάγεται με την Αυστρία (εγχώρια αγορά της εταιρείας) βέβαια να αποτελεί τη νούμερο ένα αγορά για τα μηχανήματά της. Το 60% του κύκλου εργασιών προήλθε από την Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ελβετία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Όπως σημειώνεται από την Pöttinger, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν τα ηνία ως οι ισχυρότερες αγορές εισαγωγών μηχανημάτων της Pöttinger. «Η Pöttinger παραμένει αυστριακή οικογενειακή επιχείρηση, που συνεχίζει να επενδύει σημαντικά, εξελίσσει τεχνολογικά τα μηχανήματά της και κρατά τους υπαλλήλους της αφοσιωμένους και συνεργάσιμους, στοιχεία που φέρνουν την εταιρεία στην κορυφή», εξήγησε ο εκπρόσωπος της διαχειριστική ομάδας της Pöttinger, Gregor Dietachmayr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία