BACK TO
TOP
Profi

Ψεκαστικό με τεχνητή νοημοσύνη «στα προσεχώς» από την Kuhn

Η Kuhn συνεργάστηκε με την εταιρεία Carbon Bee για την ανάπτυξη ενός ψεκαστικού που θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και την διαχείριση των ζιζανίων στην καλλιέργεια.

kuhn_i-spray_

Βασίλης Σοφός

5
0

Ένα νέο ψεκαστικό μηχάνημα λίγο πιο «ευφυές» από τα άλλα ετοιμάζεται να λανσάρει η εταιρεία κατασκευής γεωργικού εξοπλισμού Kuhn, η οποία συνεργάστηκε με την εταιρεία Carbon Bee για την ανάπτυξη ενός μηχανήματος που θα χρησιμοποιεί υπερφασματικούς αισθητήρες για να εντοπίσει, να διαγνώσει και να δράσει καταλλήλως.

Η εταιρεία το ονομάζει i-Spray και στους βραχίονές του θα ενσωματώνει τους αισθητήρες που αναφέραμε, οι οποίοι με τη σειρά τους θα στέλνουν σήμα ώστε τα ακροφύσια να ανοίγουν και να κλείνουν για να ψεκάσουν στο σημείο ύπαρξης ζιζανίων. Στόχος της Kuhn,όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Profi, είναι να κατασκευαστεί ένα μηχάνημα που να μπορεί να κάνει δουλειά «ακριβείας» σε ταχύτητες έως και 15 χλμ/ώρα.

Όταν μιλάμε για τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ψεκαστικά μηχανήματα που ενσωματώνουν τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας δεν παραλείπουμε να σχολιάσουμε την οικονομία στη τσέπη και την φιλικότητα προς το περιβάλλον φυσικά. Έτσι και το i-Sprayer με τις δυνατότητές του μπορεί, όπως αναφέρει η εταιρεία, να εξοικονομήσει έως και 80% της ποσότητας των χημικών που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργειας.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει η νέα αυτή τεχνολογία, προϊόν της Kuhn σε συνεργασία με την Carbon Bee, αλλά πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το σύστημα i-Sprayer θα μπορούσαμε να το δούμε στα ψεκαστικά μηχανήματα Metris και Oceanis σε πλάτη μπούμας από 21 έως 48 μέτρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία