BACK TO
TOP
Profi

Η χορτοδετική Fendt Squadra 1290N UD για όλα τα κιλά

Λέγεται πως µπορεί να δέσει 20% περισσότερο υλικό σε ένα δεµάτιο 120 x 90εκ. σε σχέση µε πριν, η νέα υπέρ υψηλής πυκνότητας χορτοδετική Squadra 1290N UD . Στην τελευταία συγκοµιδή είχαµε την ευκαιρία να ρίξουµε µία µατιά κάτω από τα πάνελ της χορτοδετικής αλλά να κάνουµε και µία βόλτα

Fendt-Squadra-129ON-UD

38
0

Σε σχέση µε την εξωτερική εµφάνιση, η νέα χορτοδετική Squadra 1290N UD διαθέτει µία θα λέγαµε λεπτή γραµµή σε σχέση µε τα άλλα µεγαλύτερα σε ηλικία «αδέλφια» της. Συγκεκριµένα, δίπλα της φαίνονται κάπως άκαµπτα και η στυλιστικές γραµµές του 13,4 τόνων µηχανήµατος το κάνουν να µοιάζει ελαφρύ. Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική.

Ανοίγοντας το µπροστινό καπό, τα µάτια µας πήγαν κατευθείαν στο µεγάλο Ultra κιβώτιο. Η AGCO λέει πως µπορεί να χειριστεί µέχρι 600 ίππους και να δώσει µία χωρίς προηγούµενο ώθηση στα έµβολα: 76 τόνοι και 50 χτυπήµατα το λεπτό. Για να µην εκτεθεί η µετάδοση κίνησης όταν η συλλογή δουλεύει στο φουλ, ένας 500 κιλών σφόνδυλος (βολάν) επιταγχύνει στις 1.500 σ.α.λ. Έτσι παράγεται 130% επιπλέον κινητική ενέργεια, σύµφωνα µε τον κατασκευαστή.

Χωρίζοντας το pto στη µέση κατά µήκος του ακρόµπαρου, βρίσκεται ένα κουτί ασφαλείας που όχι µόνο διαχειρίζεται το βολάν και τις δύο αντλίες λαδιού στη φλάντζα αλλά και το βοηθητικό άξονα για ένα πιθανό προ-κοπτικό. Καθώς το Squadra θα είναι διαθέσιµο µε σύστηµα κοπής packer και χωρίς εσωτερικό κοπτικό, η Fendt δουλεύει µαζί µε την Müthing για να βρει µία ταιριαστή λύση.

Το πικ-απ διαθέτει ένα νέο σχέδιο και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της AGCO Hesston στις ΗΠΑ. Έχοντας πλάτος 2,25 µέτρων, δεν είναι πιο φαρδύ σε σχέση αυτά πάνω στις στάνταρ χορτοδετικές, αλλά διαθέτει πέντε µπάρες, που µπορούν να χωρέσουν 80 διπλά τζίνια.  Από το συλλεκτικό και κάτω είναι το σύστηµα κοπής, το οποίο ενσωµατώνει το γνωστό θάλαµο προ-συµπίεσης. Με το που γεµίζει ο προ-θάλαµος, το υλικό εισάγεται στο χορτοδετικό θάλαµο από το σύστηµα κοπής. Στα 4 µέτρα συνολικό µήκος, ο θάλαµος είναι 70 εκατοστά µακρύτερος σε σχέση µε τις στάνταρ χορτοδετικές.

∆ύο µεγάλα έµβολα παρέχουν την απαραίτητη πίεση και στις δύο πλευρές.  Στην κορυφή, η AGCO τα κατάφερε να τα βγάλει πέρα µε «µόλις» έξι δετικά για να καφέρει να φτιάξει αυτές τις υψηλής-πυκνότητας µπάλες. Η εταιρεία λέει πως τα δοκιµασµένα στο χρόνο διπλά δετικά αναδιαµορφώθηκαν ριζικά ώστε να µπορέσουν να διαχειριστούν υψηλής έντασης UD σπάγκο, που µπορεί να κρατάει την υψηλή πίεση στα πακέτα µε µόλις έξι κλωστές.

Στο χωράφι, τρία πράγµατα µαταίωσαν τα πλάνα µας να εισχωρήσουµε εις βάθος στις δυνατότητες της χορτοδετικής. Πρώτον, η θηµωνιά στο χωράφι ήταν πολύ λεπτή, δεύτερον, το περιεχόµενο ξηράς ύλης στο άχυρο δεν ήταν ενιαίο, τρίτον οι βελόνες στην χορτοδετικής, δεν ήταν ρυθµισµένες σωστά. Αλλά για να σας δώσουµε µία ιδέα για το τι είναι ικανό να κάνει αυτό το µηχάνηµα, µε επίπεδα υγρασίας 12-15%, το σύστηµα µέτρησης βάρους κατέγραψε πάνω από 500 κιλά 2,10 µέτρων µήκους µπάλες.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία