BACK TO
TOP
Profi

Αφιέρωμα στον αρόσιμο εξοπλισμό με πέντε προσιτές προτάσεις για κάθε ανάγκη

Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο να επιλέξει ο αγρότης την κατάλληλη κατασκευή αρότρου; Ο λόγος είναι απλός. Η βέλτιστη δύναµη έλξης σε διάφορες συνθήκες εργασίας και βάθη

arotra

53
0

Tα τελευταία χρόνια στην κατηγορία αρότρων, οι κατασκευαστές έχουν προχωρήσει σε αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά κυρίως την ποιότητα κατασκευής, την ευκολία στη µετατροπή (πορεία-χωράφι) και τις επιµέρους ρυθµίσεις για το βάθος, κ.λπ. Άλλωστε, στις  αγροτικές επιχειρήσεις, η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισµού επεξεργασίας εδάφους αποτελεί επένδυση στο γόνιµο, υγιές έδαφος, χωρίς ζιζάνια και συνεπώς σε µια αειφόρο καλλιέργεια. Η άροση αποτελεί την εργασία που απαιτεί τις µεγαλύτερες δυνάµεις έλξης από τα τρακτέρ και ως εκ τούτου ο αγρότης θα πρέπει πριν επιλέξει, να προσέξει πρώτα τον εξοπλισµό που διαθέτει για να υποστηρίξει την αγορά του.

 

Παράλληλα, τα παράθυρα του καιρού γίνονται όλο και περισσότερο απρόβλεπτα και ως εκ τούτου, ο αγρότης θα πρέπει να είναι σε θέση να οργώσει γρήγορα. Βάθος και συνθήκες εργασίας αποτελούν εκ των ον ουκ άνευ. Επιπλέον η σωστή επιλογή στον εξοπλισµό, αποτελεί θεµελιώδη προϋπόθεση για να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση πετρελαίου και να γίνει πιο αποδοτική η χρήση των προϊόντων θρέψης.

Στο σελίδες του profi παρουσιάζονται οι προτάσεις πέντε κατασκευαστών αρότρων: Kverneland, Maschio, Lemken, ER.MO και Kuhn.

Διαβάστε περισσότερα στο Profi Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου αποκλειστικά με την Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία