BACK TO
TOP
Profi

Πατατοσπορά με ταχύτητα 11 χλμ/ώρα μαζί με αύξηση παραγωγής 30%

Η MS400 είναι η τελευταία γενιά της µηχανής φύτευσης πατάτας από την Dewulf, η οποία τραβάει το ενδιαφέρον των µεγάλης κλίµακας αγροτών, ήδη από το 1972, όταν πρωτοεµφανίστηκε το µοντέλο Structural, το οποίο λειτουργεί και τώρα µε ιµάντες, µια εναλλακτική λύση που προσφέρει ευελιξία

slz_fb_dewulfstructural_041_id133308-4

23
0

Η ευελιξία συγκαταλέγεται στα πρώτα πλεονεκτήµατα των φυτευτικών µηχανών που χρησιµοποιούν ιµάντες µεταφοράς ενώ σε γενικές γραµµές προσφέρουν και ορισµένα άλλα οφέλη σε έναντι των πιο γνωστών µηχανών τροφοδοσίας µε χοάνη και θα µπορούσαν να είναι η κατάλληλη επιλογή για τους επαγγελµατίες που θέλουν έναν καθορισµένο αριθµό φυτειών ανά εκτάριο. Ένα άλλο πλεονέκτηµα είναι η υψηλότερη ταχύτητα εργασίας, η οποία, µε τη σειρά της, φέρνει µεγαλύτερη απόδοση. Και πράγµατι, η Dewulf δεν έχει κανένα πρόβληµα, αφού το συγκεκριµένο µοντέλο κινείται µε ταχύτητα 11χλµ./ώρα, το οποίο, σε συνδυασµό µε τη χοάνη των 4,5 τόνων, φέρνει και αύξηση της παραγωγής περίπου κατά 30%.

 

Υπάρχουν όµως ορισµένα σηµεία που πρέπει να αναλογιστεί κανείς, όπως το πιο περίπλοκο σύστηµα µέτρησης και η υψηλότερη τιµή του µηχανήµατος. Το εικονιζόµενο µηχάνηµα, το οποίο εργάστηκε για εκείνες τις ηµέρες ήταν το MS 4000, όπως αναφέρθηκε. Για να τραβηχθεί πίσω το σηµείο περιστροφής, χρησιµοποιήθηκε ένας κοτσαδόρος K80 συνδεδεµένος µε µια κεφαλή σύνδεσης τριών σηµείων. Αυτό το καθιστά ελαφρώς πιο δυσκίνητο, αλλά µειώνεται η ακτίνα στροφής ακόµη και µε τρακτέρ που φοράει διπλούς τροχούς. Η ράβδος έλξης είναι επίσης τηλεσκοπική, ενισχύοντας και πάλι την ευελιξία. Μόλις βρεθεί στο χωράφι, ο πίσω σύνδεσµος του τρακτέρ δεν µεταβάλλεται.

Διαβάστε περισσότερα στην πρακτική δοκιμή του profi Οκτωβρίου που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου μαζί με την Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία