BACK TO
TOP
Profi

Το άνετο Manitou MLT 940 140 V+ μειώνει τα κόστη και αυξάνει την παραγωγικότητα

Τον φορτωτή MLT 940 κινεί ένας τετρακύλινδρος κινητήρας της Deutz 3,6, απόδοσης 136 ίππων ενώ συνολικά η σειρά MLT της Manitou περιλαμβάνει κόμπακτ μοντέλα, προσανατολισμένα στις ανάγκες κάθε χρήστη.

FOTO_002-1-1024x768

Βασίλης Σοφός

90
0

Η γαλλική φίρμα Manitou, που το από το 1981 κατασκευάζει τηλεσκοπικούς φορτωτές, παρουσιάζει τον συμπαγή MLT 940 140 V+. Το κορυφαίο στην γκάμα MLT New Ag μοντέλο ανανεώθηκε στα σημεία για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον χειριστή αλλά και να αφήνει μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον και χαμηλά λειτουργικά κόστη, αφού η κατασκευάστρια εφοδίασε το μοντέλο με οικονομικούς κινητήρες προδιαγραφών Stage V.

Η Manitou έδωσε έμφαση στην ορατότητα που προσφέρεται στον χειριστή όταν αυτός εργάζεται με το εκάστοτε εξάρτημα. Έτσι, το MLT 940 140 V+ διαθέτει ένα αρκετά μελετημένο πλέγμα στην πανοραμική οροφή του για να προσφέρει μια καθαρή εικόνα του φορτίου, ανεξάρτητα από τη θέση του τελευταίου. Πόντους στην άνεση προσθέτει όμως και η χαμηλή θέση του σημείου άρθρωσης του βραχίονα αλλά και το μονοκόμματο παρμπρίζ, χαρακτηριστικά που παρέχουν ασφάλεια και ορατότητα.



Η Manitou εφοδιάζει το MLT 940 με το σύστημα JSM στο αιωρούμενο υποβραχιόνιο. Κάθε κίνηση του βραχίονα εκτελείται με το ένα χέρι μέσω του συγκεκριμένου λεβιέ. Χαρακτηριστικό στα νέα μοντέλα της φίρμας είναι το σύστημα «Αctive CRC», το οποίο απορροφά τις ανεπιθύμητες κινήσεις του βραχίονα όταν ο χειριστής οδηγεί με ή χωρίς φορτίο.

Το νέο Active CRC λειτουργεί ανεξάρτητα από τη γωνία της μπούμας και ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 4 χλμ./ώρα ενώ σε χαμηλότερες ταχύτητες, η λειτουργία απενεργοποιείται για να δώσει προτεραιότητα στην ακρίβεια κίνησης για ευκολότερο χειρισμό φορτίου.



Η ακρίβεια στις κινήσεις του μπροστινού συστήματος του φορτωτή διατηρείται ανεξάρτητα από το εξάρτημα που προσαρμόζεται μπροστά. Όπως μάλιστα τονίζει η Manitou, τα μπροστινά εξαρτήματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια του συστήματος ECS-Easy Connect System, που αποσυμπιέζει τη γραμμή υδραυλικής προσάρτησης χωρίς να σβήσει τον κινητήρα, καθιστώντας γρήγορη και εύκολη την αλλαγή.

Τα μηχανήματα της Manitou διαθέτει στην ελληνική
αγορά η εταιρεία Αφοί Χ. Γιαννακούλα (2310/796807)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία