BACK TO
TOP
Profi

Τα 75 χρόνια κλείνει η τσεχική Zetor, που σχεδιάζει τη νέα γενιά τρακτέρ

Η Zetor, η παραδοσιακή φίρµα των Τσέχων κλείνει φέτος παρουσία 75 ετών στο χώρο της γεωργίας µε τα τρακτέρ της.

zetore

277
0

Παρά το γεγονός ότι αρχικά η παρουσία της σηµατοδοτήθηκε από το πρώτο τρακτέρ «prototype Z» που ξεκίνησε αµέσως µετά το τέλος του 2ου Παγκοσµίου Πολέµου, η µάρκα θεωρείται ότι ήρθε το 1946, δηλαδή τον Αύγουστο, όταν η µάρκα Zetor έγινε επίσηµο εµπορικό σήµα.  Ωστόσο, τα πρώτα τρακτέρ παραδόθηκαν στους πελάτες πέντε µήνες νωρίτερα. Από την αρχή της ύπαρξής της, η εταιρεία έχει κατασκευάσει πάνω από 1,3 εκατοµµύρια τρακτέρ, ενώ η πλειονότητα αυτών έχει εξαχθεί σε περισσότερες από 130 χώρες σε πέντε ηπείρους. Σηµειώνεται εδώ πως στην προσεχή περίοδο, η Zetor Tractors a.s. σχεδιάζει να ξεκινήσει τις νέες γενιές των τρακτέρ της. Στην Ελλάδα το πρώτο µηχάνηµα της Zetor ήρθε το 1955 από την Κοινοπραξία ΣΕΚΕ-∆ΗΜΗΤΡΑ του Χριστόδουλου Γ. Γοργία που µετονοµάστηκε αργότερα σε «Η ∆ΗΜΗΤΡΑ» ΑΕ. Σήµερα µάλιστα υπολογίζονται πως βρίσκονται σε λειτουργία περισσότερα από τα µισά από αυτά. Με αφορµή την επέτειο, ένας νέος ιστότοπος θα είναι διαθέσιµος, www.zetor75.com, τεκµηριώνοντας τα 75 χρόνια ανάπτυξης της µάρκας ZETOR. Ενηµερωθείτε για µεµονωµένες εκδηλώσεις στον ιστότοπο και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σύντοµη ιστορία παραγωγής των Zetor

1946-1960: Η παραγωγή τρακτέρ Z25 ξεκίνησε το 1946. Κατά την περίοδο των είκοσι ετών, παρήχθησαν περισσότερα από 160.000 κοµµάτια.

1960–1968: Η Zetor εισήγαγε σχεδιασµό ελκυστήρων µε βάση την ενοποίηση µεµονωµένων ανταλλακτικών και σειρών µοντέλων. Κυκλοφόρησαν τα πρώτα τρακτέρ της Ενοποιηµένης Σειράς  I.

1968 –1991: Η Zetor είναι  η πρώτη στον κόσµο που εισήγαγε την καµπίνα ασφαλείας ως µέρος της  Ενοποιηµένης Σειράς II. Ο µοναδικός σχεδιασµός των ελκυστήρων αναγνωρίζεται ευρέως σε όλο τον κόσµο. Την 1η Νοεµβρίου 1976 ονοµάζεται επίσηµα ZETOR ως Εταιρεία.

1991–2002: Κυκλοφορία της Ενοποιηµένης Σειράς III, η οποία εκτιµάται από τους πελάτες για τη δύναµη και την αντοχή της. Παρουσιάζονται νέες εκσυγχρονισµένες εκδόσεις τρακτέρ µε το όνοµα προϊόντος της Forterra.

2002–2017: Βασική χρονιά για την Zetor και την έναρξη µιας νέας εποχής. Η HTC Investments a.s. γίνεται ιδιοκτήτης της εταιρείας και σταθεροποιεί σταδιακά την Zetor. Στη νέα χιλιετία, η Zetor συνεχίζει να καινοτοµεί και να σχεδιάζει νέα προϊόντα, επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιό της µε νέες σειρές µοντέλων: Proxima, Major  και το θρυλικό Crystal.

2017–2020: Σταδιακή επέκταση των  µοντέλων και της προσφοράς προϊόντων µικρών ελκυστήρων ειδικής χρήσης Primo, Compax, Utilix και Hortus. Ολοκληρώθηκε η εφαρµογή του νέου σχεδιασµού Zetor από τον Pininfarina σε σειρές µοντέλων 80-170 ίππων. Η επωνυµία και η Εταιρεία επικεντρώνονται στους πελάτες και στην ανάπτυξη δικτύου αντιπροσώπων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία