BACK TO
TOP
Profi

Claas Axion 960: Αγέρωχο από τις πρόσφατες δοκιμές του DLG

Στο προσχέδιο εργασίας το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων τρακτέρ των 440 ίππων ήταν περίπου 5% καλύτερο στην κατανάλωση από τον μέσο όρο.

4wd-tractors-axion-960-claas

Βασίλης Σοφός

44
0

Στο μικροσκόπιο του ανεξάρτητου οργανισμού DLG, όπως όλα τα άλλα τρακτέρ, μπήκε και το Claas Axion 960 στο Groß-Umstadt. Αυτός ο παγκοσμίου φήμης διάδρομος είναι πολύ εξελιγμένος και εκεί μπορεί να μετρηθεί και να καταγραφεί η κατανάλωση καυσίμου και AdBlue μέσω δοκιμών.

Το Claas Axion 960 στο DLG Οι νέες μετρήσεις από τη δοκιμή στο δρόμο του DLG επιβεβαιώνουν τις αρχικές σκέψεις από τα αποτελέσματα του δυναμό. Στο προσχέδιο εργασίας το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων τρακτέρ των 440 ίππων ήταν περίπου 5% καλύτερο στην κατανάλωση από τον μέσο όρο. Αυτές οι καταναλώσεις ήταν ακόμη καλύτερες σε εργασία με pto. Εκεί, η κατανάλωση του Axion ήταν 5% έως 15% μικρότερη από τη μέση τιμή.

Το ίδιο ισχύει και για τη μικτή εργασία με το pto και τα υδραυλικά εν ενεργεία, όπως η λιπασματοδιανομή και η χορτοδεσία. Και πάλι, το Axion κατανάλωνε 15% λιγότερο καύσιμο από τον τρέχοντα μέσο όρο. Είναι αυτονόητο ότι το Axion 960 δεν σχεδιάστηκε για να είναι το καθημερινό τρακτέρ μεταφοράς σιτηρών.

Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη και το γεγονός ότι δεν είναι τόσο οικονομικό στην άσφαλτο. Με κατανάλωση 446 γρ./kWh στα 40 χλμ./ώρα και 454 γρ./kWh στα 50 χλμ./ώρα, τα αποτελέσματά του είναι 8% και 12% πάνω από τον μέσο όρο.

Τα μηχανήματα της Claas διαθέτει στην ελληνική
αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ (2310/780866-9)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία