BACK TO
TOP
Profi

Τέσσερα νέα µοντέλα 6R παρουσίασε η John Deere

Η John Deere διαθέτει πλέον 14 µοντέλα στη δηµοφιλή σειρά της 6R, παρουσιάζοντας τα νέα ισχυρά 6R165 και 6R185 τα οποία κοσµούν την εξακύλινδρη γκάµα και τα ευέλικτα τετρακύλινδρα µοντέλα 6R140 και 6R150

John_Deere_4_2

355
0

Κανένα «κενό» από µοντέλα στο φάσµα ισχύος 110-250 ίππων δεν αφήνει η John Deere µε την προσθήκη τεσσάρων νέων µοντέλων στη δηµοφιλή σειρά 6R των τρακτέρ της. Η τετράδα µοντέλων -6R140,6R150 και 6R165, 6R185- η οποία παρουσιάστηκε προ ολίγων ηµερών, έρχεται να καλύψει προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω τη σειρά.

Το µεγαλύτερο τετρακύλινδρο

Με µέγιστη ονοµαστική ισχύ 165 ίππων (177 ίππων µε ώθηση ισχύος IPM), το νέο κορυφαίο στην τετρακύλινδρη γκάµα 6R150 λέγεται ότι παρέχει εξακύλινδρες επιδόσεις µε τις συµπαγείς διαστάσεις και το µικρό βάρος (6,5 τόνοι) ενός τετρακύλινδρου τρακτέρ. Αυξηµένο είναι επίσης το µέγεθος των ελαστικών µε τις επιλογές για τα πίσω ελαστικά να φτάνουν έως 650/65 R38. Το κοντό του µεταξόνιο 2,58 µέτρων καθιστούν το µηχάνηµα αυτό ιδιαίτερα ευέλικτο, αναφέρει η John Deere.

Όλα τα µοντέλα τεσσάρων κυλίνδρων µπορούν πλέον να µεταφέρουν πλήρες ωφέλιµο φορτίο 4,0 τόνων και έχουν µέγιστη ικανότητα ανύψωσης πίσω έως 6,4 τόνους. Οι υδραυλικοί ρυθµοί ροής είναι έως 155 λίτρα/λεπτό και οι επιλογές ελαστικών του πίσω τροχού φτάνουν σε διαστάσεις τους αριθµούς 650/65 R38 στα 6R130 έως το µοντέλο 6R150. Υπάρχουν επίσης περισσότερες επιλογές µετάδοσης. Εκτός από το AutoQuad Plus και το AutoPowr, οι πελάτες µπορούν πλέον να επιλέξουν την επιλογή CommandQuad για τετρακύλινδρα µοντέλα µε τελική ταχύτητα 50 χλµ./ώρα. Το PowerQuad είναι πλέον εκτός λίστας επιλογών στη σειρά 6R. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν πάντως τα δύο νέα εξακύλινδρα τρακτέρ µε κοντό µεταξόνιο.

Συµπαγές τρακτέρ 234 ίππων

Το 6R185 των 204 ίππων (έως 234 ίππους µε ώθηση ισχύος) απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν ένα συµπαγές τρακτέρ έξι κυλίνδρων (το µεταξόνιο των 2,76 µέτρων είναι µερικά εκατοστά µικρότερο από τα µοντέλα 2,80 ή 2,90 µέτρων στη σειρά 6R) για χρήση κυρίως για µεταφορά, αλλά και ικανό να ανταπεξέλθει σε απαιτητικές απαιτήσεις υδραυλικής ισχύος. Το ενσωµατωµένο σύστηµα AutoSetup 1-Click-Go, ένα βασικό χαρακτηριστικό σε όλα τα µοντέλα, λέγεται ότι κάνει τις ρυθµίσεις του τρακτέρ και της εφαρµογής πολύ πιο γρήγορες και πιο εύκολες.

Εξαλείφοντας την ανάγκη ο χειριστής να γράφει σηµειώσεις σε ένα κοµµάτι χαρτί ή να πληκτρολογεί ατελείωτα στην οθόνη για να ρυθµίσει το µηχάνηµα πριν από την εργασία πεδίου, το νέο σύστηµα επιτρέπει στον χειριστή να εξοικονοµεί έως και το 90% των κλικ που έκανε στην οθόνη. Έτσι, όλες οι απαιτούµενες ρυθµίσεις µπορούν να προγραµµατιστούν a priori και να διαχειρίζονται στο cloud, συµπεριλαµβανοµένων των γεωπονικών δεδοµένων, όπως όρια πεδίου, γραµµές καθοδήγησης και συνταγές. Μόλις το τρακτέρ περάσει τα όρια του χωραφιού, το αποθηκευµένο προφίλ είναι αυτόµατα διαθέσιµο.

Να σηµειωθεί ότι το ταµπλό έχει φύγει από τη θέση του πίσω από το τιµόνι και όλες οι πληροφορίες έχουν µεταφερθεί σε µια οθόνη γωνιακού τύπου µε τη νέα θέση για τον υαλοκαθαριστήρα να παρέχει και µεγαλύτερο οπτικό πεδίο. Εκτός από τη λειτουργία σε εφαρµογές µεταφοράς και PTO, η ενίσχυση ισχύος «IPM» παρέχει τώρα επιπλέον ιπποδύναµη σε υδραυλικές εφαρµογές (έως 20 ίππους στα τετρακύλινδρα µοντέλα και έως 40 ίππους στα εξακύλινδρα) όταν χρησιµοποιούνται ανεµιστήρες, αντλίες και τυλιχτικά απαιτητικά σε υδραυλική ισχύ, δεξαµενές υδαρούς πολτού, σπαρτικές κ.λπ.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό και το νέο E-joystick µέσα στην καµπίνα, το οποίο διαθέτει ανίχνευση χεριού. Ο πλήρως προγραµµατιζόµενος µοχλός, ο οποίος λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιµος για την εργασία του µπροστινού φορτωτή, επιτρέπει στον χειριστή να διαµορφώσει τη διάταξη των κουµπιών και να αλλάξει την κατεύθυνση διαδροµής χρησιµοποιώντας το κουµπί οπισθοπορείας. Τέλος, ένα δυναµικό σύστηµα ζύγισης επιτρέπει τη ζύγιση του περιεχοµένου του κάδου εν κινήσει και η λειτουργία Return to Position επιτρέπει στον φορτωτή να τοποθετείται σε µια προκαθορισµένη θέση µε ένα κλικ.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου μαζί με την Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία