BACK TO
TOP
Περιηγήσεις

Αρχαιοελληνική, μοναστηριακή και μεσογειακή κουζίνα στο Mount Athos Area

Γεύσεις και αρώματα από την αρχαιοελληνική, τη μοναστηριακή, τη μεσογειακή κουζίνα, αλλά και εκείνη των αλησμόνητων πατρίδων και του Αγίου Όρους, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina, που θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά στην προ του Άθω περιοχή, στη Χαλκιδική.

Μέρες «αθωνικού καλοκαιριού» έζησε το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της W.T.M.

0
0

Κάθε βράδυ και για συνολικά 32 γαστρονομικές βραδιές, από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου του 2015, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και δεκαοκτώ (18) τοπικοί Chef σε συνεργασία με πέντε (5) ευρωπαίους chef, θα αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και θα παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες που αποτελούν τους 5 άξονες της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για γαστρονομικές θεματικές γύρω από την αρχαιοελληνική κουζίνα, την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου, τη μοναστηριακή κουζίνα, την κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και τη μεσογειακή κουζίνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η δύναμη και η επιτυχία του ετήσιου θεσμού στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους του, οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στις δραστηριότητες της διοργάνωσης, συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό ιστό επικοινωνίας και δημιουργίας.

Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος 22 τοπικές επιχειρήσεις, 3 επαγγελματικοί φορείς, 22 τοπικοί παραγωγοί και 9 τοπικοί σύλλογοι, που αποτελούν ένα σύνολο εκατοντάδων «συντελεστών», κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη.

Πριν από την έναρξή του το Mount Athos Area KOUZINA, το οποίο οργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, θα ταξιδέψει σε έξι (6) ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις, όπου θα προβάλει όλες του τις θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες σε κοινό, εκπροσώπους τύπου και τουριστικών γραφείων.

Επιπρόσθετα, πάνω από 80 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία.

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην Ιταλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του φετινού Mount Athos Area Kouzina έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.mountathosarea.org και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία, ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία