BACK TO
TOP
Agrenda

Σε πολλές εκδοχές η ίδια τιμή στο σκληρό σιτάρι από τους συνεταιρισμούς

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, όλο και περισσότεροι συνεταιρισµοί επενδύουν στην γραµµή άµυνας στο σκληρό σιτάρι, σε µια περίοδο που οι έµποροι επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους ρυθµούς στο παιχνίδι της αγοράς, µε την λογική των ανοιχτών τιµών.

1_pin

Πέτρος Γκόγκος

11
0

Έτσι, στον δρόµο του Νικήτα Πρίντζου και της ΕΑΣ Βόλου, θα επιχειρήσει µια δυναµική παρέµβαση και ο ΑΣ Πλατυκάµπου, µε τον πρόεδρό του Γιάννη Κουκούτση, να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο συνεταιρισµός θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο που έθεσε πέρυσι, όταν αγόρασε κατά µέσο όρο µε 21 λεπτά σιτάρι συγκεντρώνοντας περί τους 8.000 τόνους.

Την ίδια στιγµή, όπως έγινε γνωστό ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Χάλκης αναµένεται να κινηθεί κοντά στο 20,5, ενώ πέρυσι αγόρασε µε 21,5 λεπτά 2.500 τόνους. Οµοίως και ο ΑΣ Νίκαιας «Προµηθέας», αναµένεται να ακολουθήσει το παράδειγµα των υπόλοιπων συνεταιρισµών, ενώ αξίζει να σηµειωθεί πως τα αποθέµατά του για φέτος έχουν εξαντληθεί.

Από την άλλη, η αγορά πιέζει στην λογική των ανοιχτών τιµών. Έτσι, όσοι πιέζονται οικονοµικά, υποχρεώνονται να παραδώσουν µε το γνωστό µοτίβο των ανοιχτών τιµών, προκαταβολή 10 ή 15 λεπτά και την υπόσχεση αποπληρωµής στο κλείσιµο στα επίπεδα στα οποία θα κινείται εκείνο το διάστηµα η αγορά. ∆εδοµένου ότι οι τιµές παραγωγού δεν έχουν διαµορφωθεί ακόµα, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να κρατήσουν στις αποθήκες τη σοδειά τους, ενώ από µεσίτες κυκλοφορεί η φήµη των 19 λεπτών το κιλό για τα ποιοτικά σιτάρια, χωρίς ωστόσο να έχει τιµολογηθεί µέχρι στιγµής κάτι.

Η γενική εικόνα πάντως είναι θετική σχετικά µε τις ποιότητες και τις αποδόσεις ενώ µια καλύτερη εκτίµηση της φετινής σοδειάς θα είναι δυνατή εφόσον προχωρήσουν τα αλώνια και στη Μακεδονία.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Wine Trails.


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία