BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Παύση πράξεων στα σιτάρια λόγω αβεβαιότητας

Παύση των πράξεων είχαµε µέσα στην εβδοµάδα στην ελληνική αγορά για το σκληρό σιτάρι, καθώς η πολιτικοοικονοµική κατάσταση εµπνέει ανησυχίες, ενώ σε κλίµα αβεβαιότητας οι δουλειές πάντα µειώνονται δραστικά. Ο αλωνισµός έχει σχεδόν τερµατίσει και δυστυχώς σε αρκετές περιοχές, εκτός της Λάρισας, οι µεταβροχικές ποιότητες είναι πολύ χαµηλές.

Παύση πράξεων στα σιτάρια λόγω αβεβαιότητας

1
1
Οι παραγωγοί σε µεγάλο ποσοστό έχουν διαλέξει την αποθήκευση, όχι µόνο για να προσπαθήσουν να πιάσουν υψηλότερη τιµή, αλλά και διότι προτιµούν να έχουν εµπόρευµα στα χέρια τους, παρά µετρητά στην τράπεζα. Το καλό είναι ότι η αγορά του σκληρού στην Ευρώπη έχει πάρει τα πάνω της ιδιαίτερα για τις καλές ποιότητες.
Στη λίστα της Φότζια για άλλη µια εβδοµάδα είχαµε άνοδο κατά 10 ευρώ ο τόνος. Οι τιµές για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 320-325 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 315-320 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού. Στο Μιλάνο οι εξαιρετικές ποιότητες της νέας σοδειάς τιµολογούνται στα 310-315 ευρώ ο τόνος και τα γαλλικά σκληρά της νέας σοδειάς έφτασαν τα 340 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο είχαµε ράλι ξεσπάσµατος στα µαλακά στάρια µετά από µεγάλο διάστηµα πίεσης. Κατόπιν της πρόσφατης έκθεσης προσφοράς και ζήτησης δηµητριακών, η σόγια και το καλαµπόκι αντέδρασαν ανοδικά, παρασύροντας µαζί τους και τα µαλακά στάρια. Αναλυτές τονίζουν ότι δεν υπήρξε στα µαλακά κάποιο τόσο ανοδικό νέο στην αµερικάνικη έκθεση, αλλά απλά η γενικότερη αίσθηση ήταν φιλική προς τις τιµές και αµέσως οι κερδοσκόποι επένδυσαν κεφάλαια στην άνοδο. Στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται ότι  οι αµερικανικές τιµές χάνουν την ανταγωνιστικότητα τους κι εποµένως το χρηµατιστήριο δείχνει σηµάδια σταθεροποίησης. Στη Γαλλία είχαµε επίσης άνοδο, η οποία επηρεάστηκε από το ράλι στο Σικάγο και οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘15 σταθεροποιήθηκαν στα 200 ευρώ ο τόνος, σχεδόν 22 ευρώ υψηλότερα από την περασµένη εβδοµάδα.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-07-2015 21:37axilleas86

Στα περιοχη των Φαρσαλων οπου βρισκουμε απ τα καλυτερα σιταρια φετος καποιοι τα πληρωνουν 31/32 λεπτα συν ΦΠΑ τιμη ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ στη πλαστιγγα.εννοειται πως τα 30 λεπτα ισχυουν εδω κ καποιες μερες. η ελλειψη καλης ποιοτητας αλλα κ η περιορισμενη προσφορα λογω αποθηκευσης δινουν αλλη ωθηση στη τιμη

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία