BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα 215 ευρώ οι πρώτες εξαγωγές για το σκληρό σιτάρι

Ο αλωνισµός στη Θεσσαλία έχει φτάσει περίπου το 70%, ενώ στη Μακεδονία βρίσκεται ακόµα στο 20%. Οι πρόσφατες βροχές σαφώς µείωσαν τα υαλώδη, αν και βασικό πρόβληµα φέτος είναι η χαµηλότερη του συνηθισµένου πρωτεΐνη. Το τελευταία 10ήµερο έχουν σηµειωθεί πωλήσεις προς εξαγωγή στα επίπεδα των 210-215 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι για τα ποιοτικά στάρια, ενώ για τα υποδεέστερα ενδιαφέρον υπάρχει στα 200-205 ευρώ ο τόνος. Οι τιµές είναι στα χαµηλά τους, αλλά τουλάχιστον οι αποδόσεις στα χωράφια είναι άκρως ικανοποιητικές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Στα 215 ευρώ οι πρώτες εξαγωγές για το σκληρό σιτάρι

15
0
Ανακοινώθηκε η λίστα της Φότζια για τη νέα σοδειά έχοντας αλλαγή στις πρωτεΐνες, καθώς πέρσι η καλή ποιότητα ήταν µε 12.5% πρωτεΐνη και φέτος το έβαλαν στο 11.5%. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 70%) οι τιµές κυµαίνονται στα 215-220 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα  στα 205-210 ευρώ. Στο Μιλάνο δεν υπήρξαν αλλαγές, µε τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται στα 240 µε 245 ευρώ ο τόνος. Οι ποιότητες και οι αποδόσεις θα επηρεάσουν σηµαντικά τις τιµές µεσοπρόθεσµα. Το γαλλικό στάρι εµφανίζει µια δυναµική, η οποία οφείλεται καθαρά στα προβλήµατα της σοδειάς λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Και από τα ψηλά των 257 ευρώ ο τόνος της περασµένης εβδοµάδας οι τιµές ισορρόπησαν στα 255 ευρώ ο τόνος.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα µαλακά πιέζονται κατόπιν της ανακοίνωσης της νέας έκθεσης προσφοράς και ζήτησης του Αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA). Συγκεκριµένα, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω τα αρχικά αποθέµατα και η νέα χειµερινή παραγωγή. Παράλληλα, το κλίµα στις αγορές είναι απαισιόδοξο µε τα βλέµµατα των αναλυτών να είναι στραµµένα στο αγγλικό δηµοψήφισµα. Ως αποτέλεσµα, το χρηµατιστήριο διόρθωσε, ανήµπορο να κρατήσει την πρόσφατη ανοδική αντίδραση.  Στη Γαλλία, παρά τα προβλήµατα του καιρού, τα µαλακά στάρια επηρεάζονται από το Σικάγο και τη γενικότερη εικόνα των δηµητριακών. Οι τιµές για τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου πιέζονται προς τα 165 ευρώ ο τόνος από τα 175 ευρώ την προηγούµενη εβδοµάδα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία