BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Το πολύ το πουλάμε, το καλό το κρατάμε φέτος για τα σκληρά

Με ποιότητες και αποδόσεις αισθητά καλύτερες από το αντίστοιχο περσινό ξεκίνηµα, άρχισαν τα αλώνια για το σκληρό σιτάρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda. Το δείγµα είναι προς το παρόν µικρό, αφού αφορά κυρίως το θεσσαλικό κάµπο, ωστόσο οι εκτιµήσεις είναι θετικές και οι γνώστες επιµένουν ότι οι καλές ποιότητες θα πληρωθούν καλύτερα, αλλά αργότερα.

Το πολύ το πουλάμε, το καλό το κρατάμε φέτος για τα σκληρά

2
0

Με δεδοµένο εν τω µεταξύ ότι για την ώρα οι τιµές είναι χαµηλά, οι πρώτες σκέψεις θέλουν τους παραγωγούς να κρατάνε τα καλά για πιο µετά. Άλλωστε σε αυτή τη φάση η εξαγωγή είναι αρκετά υποτονική και οι δουλειές που γίνονται αφορούν τα µέτρια σιτάρια από Ιταλία στα 193 ευρώ ο τόνος FOB.

Σηµειωτέον ότι οι εµπορικές πράξεις το τελευταίο διάστηµα είναι ελάχιστες, η εξαγωγή σχεδόν «νεκρή», ενώ τα φετινά αποθέµατα είναι ακόµα αρκετά, λίγο κάτω από τους 200.000 τόνους και οι µύλοι υπερ-καλυµµένοι.  

Οι ιταλικές λίστες τιµών για τη νέα σοδειά στο σκληρό αναµένεται να ανακοινωθούν µετά το πρώτο δεκαήµερο του Ιουνίου και αφού έχει ξεκινήσει ο αλωνισµός στη γείτονα χώρα, όπως παραδοσιακά κάνουν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Αgrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία