BACK TO
TOP
Special Reports

Με έμπνευση τη φύση εγένετο ένα νέο λευκό τυρί

Σε αναλογία «50-50» πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος στην Ιερισσό ξεκίνησε να παράγεται ένα ιδιαίτερο τυρί.

40-41_2_2

Λεωνίδας Λιάμης

292
1

Mε ένα νέο λευκό τυρί, που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, σε αναλογία περίπου 50%-50%, ενισχύει την «παλέτα» των προϊόντων της η τυροκοµική επιχείρηση Σταθώρη, από την Ιερισσό Χαλκιδικής. Το καινούριο προϊόν της µονάδας φέρει την επωνυµία «Αριστοτέλειον», παράγεται µε χειροποίητο τρόπο και σε ιδιαίτερο σχήµα, ενώ άρχισε να λανσάρεται στην αγορά το τελευταίο περίπου δίµηνο-τρίµηνο και ήδη καταγράφει ικανοποιητική υποδοχή από τους καταναλωτές.

«Είναι ένα τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, το οποίο σκεφτήκαµε να παράξουµε για τους καταναλωτές που δεν τρώνε το σκέτο κατσικίσιο τυρί, το Πετρωτό για το οποίο είναι φηµισµένο το τυροκοµείο µας, αλλά επιθυµούν κάτι πιο περιεκτικό σε λιπαρά και γλασσερό», εξήγησε στην Agrenda ο ιδιοκτήτης της τυροκοµικής µονάδας, Γιάννης Σταθώρης.

Ο ίδιος µας ανέφερε ακόµα πως το «Αριστοτέλειον» κυκλοφορεί στην αγορά σε συσκευασίες των 350 γραµµαρίων, καθώς επίσης σε δίκιλο, τετράκιλο και 10κιλο δοχείο, ενώ οι καταναλωτές µπορούν να το βρουν σε µεγάλες αλυσίδες σούπερ µάρκετ, αλλά και σε ειδικά καταστήµατα, µε προϊόντα delicatessen.

«Ναυαρχίδα» του τυροκοµείου Σταθώρη, ωστόσο, παραµένει το τυρί «Πετρωτό», το οποίο παράγεται αµιγώς από κατσικίσιο γάλα και έχει αποσπάσει και πολλά βραβεία. Η µονάδα παρόλα αυτά παράγει περί τους 17-18 κωδικούς τυροκοµικών προϊόντων, µεταξύ των οποίων και ελαιοτύρια µε µαύρο και κόκκινο πιπέρι, µε ρίγανη, το καπνιστό και το απλό αγιοτύρι, η γραβιέρα µε ρίγανη, η απλή άκανθος και άλλα.

«Συνεργαζόµαστε µε περίπου 150 παραγωγούς κυρίως από Χαλκιδική και λίγους από κτηνοτροφικές εκτροφές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που συνορεύουν µε το νοµό µας», εξηγεί ο ίδιος.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Profi

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-03-2020 23:51Anastasia Panoria

Γειά σας.Στη Χαλκίδα που μπορώ να βρω τα προϊόντα σας;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία