BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε ρομπότ ζιζανιοκτονίας πρόκειται να επενδύσει η John Deere

Περίπου 305 εκατομμύρια δολάρια σκοπεύει να επενδύσει η John Deere με σκοπό να αγοράσει την Blue River Technology (BRT), μια εταιρεία στην Καλιφόρνια που κατασκεύασε το ρομπότ Bottle of Lettuce για τον έλεγχο των ζιζανίων αλλά και τον ψεκασμό.

protif

Βασίλης Σοφός

30
0

Το μέλλον στις τεχνολογίες ζιζανιοκτονίας είναι ευοίωνο και από όσο φαίνεται είμαστε πολύ κοντά στον να αρχίσουμε να υιοθετούμε αυτές τις τεχνικές στο χωράφι.

Πανεπιστήμια και ανεξάρτητοι μελετητές αναπτύσσουν τα δικά τους πρότζεκτ, αλλά τελευταία βλέπουμε να γεννιούνται και συνεργασίες μεταξύ κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων και εταιρειών κατασκευής συσκευών ζιζανιοκτονίας.

Η John Deere, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκοπεύει να αγοράσει την Blue River Technology (BRT), μια εταιρεία στη Καλιφόρνια που δημιούργησε το Bottle of Lettuce.

Πρόκειται για μη επανδρωμένο όχημα που έχει ενσωματωμένες κάμερες για να σκανάρει(ανιχνεύει) το πεδίο του χωραφιού στο οποίο κινείται. Μπορεί να ανιχνεύσει την καλλιέργεια μέσα σε 0,002 δευτερόλεπτα και να συλλέξει τις κατάλληλες πληροφορίες για τη ποιότητα του βλαστού.

Έπειτα ψεκάζει εντοπισμένα στα σημεία που έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς να σπαταλά περισσότερο υλικό από όσο χρειάζεται.

Η Blue River Technology (BRT) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα όμως, αν συγκρίνουμε το συγκεριμένο μηχάνημα με τα άλλα μη επανδρωμένα οχήματα ελέγχου ζιζανίων και ψεκασμού. Με τη τεχνολογία See & Spray έχει τη δυνατότητα μέσα από μία τεράστια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει κάθε είδος φυτού και ζιζανίων να στοχεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια στην καταπολέμηση του προβλήματος.

Με άλλα λόγια, το ρομποτάκι «έχει στο μυαλό του» κάθε είδος ζιζανίου και φυτού και με αυτό τον τρόπο μπορεί να στοχεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ορθότητα στο πρόβλημα.

Ο γενικός υπεύθυνος αυτής της τεχνολογίας, Willy Pell λέει πώς δε πρόκειται για μηχάνημα τεχνητής νοημοσύνης αλλά για ένα ρομπότ που μπορεί να απομνημονεύει.

Άγνωστο βέβαια παραμένει ακόμη αν η John Deere, με την ενδεχόμενη συνεργασία, θελήσει να ενσωματώσει στα δικά της μηχανήματα ή παρελκόμενα κάποια από τις τεχνολογίες που διαθέτει το ρομπότ της Blue River Technology (BRT).

Αυτό όμως που είναι σαφές είναι το γεγονός ότι η BRT συνεχίζει να εξελίσσει και να δοκιμάζει το ρομπότ, με τα επόμενα τεστ να γίνονται σε καλλιέργειες βάμβακος και σόγιας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία