BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα 75 κεράκια ιστορίας κλείνει η Steyr, προσεχώς τα ηλεκτρικά της τρακτέρ

Το 2022 είναι το 75ο έτος λειτουργίας της αυστριακής εταιρείας, μέρος της CNH Industrial. Από το μοντέλο Type 180 του 1947 έως το νέο Profi, έχει χαρακτεί μια ιστορία που έχει σημαδέψει τον κόσμο της γεωργίας.

steyr_new-terrus-cvt4-1920x1080

Βασίλης Σοφός

897
0

Πλήρης και με αισιοδοξία για άλλα 75 χρόνια βαδίζει η Steyr στο μέλλον της γεωργίας, με τη τελευταία να επιφυλάσσει σίγουρα πολλά. Έχουν περάσει ήδη 75 χρόνια, τρία τέταρτα του αιώνα, από τότε που κατασκευάστηκε το πρώτο τρακτέρ Steyr το 1947. Ήταν ένα μοντέλο Type 180, που, τα επόμενα χρόνια, θα αποδεικνυόταν ότι θα έφερνε επιτυχίες. Η κατασκευάστρια, ως μέρος του ομίλου CNH Industrial, έκανε έναν απολογισμό της ιστορίας, υπό το φως των πρόσφατων καινοτομιών που «ακούμπισαν» τη σειρά Profi και Terrus CVT και γεννιούνται από το Steyr Concept.



Το πρώτο τρακτέρ Steyr, μοντέλο 180 σε πράσινο χρώμα, κατασκευάστηκε το 1947. Το 1966 η εταιρεία υιοθέτησε τα χαρακτηριστικά λευκά και κόκκινα χρώματα που παραμένουν σήμα κατατεθέν των τρακτέρ της. Μετά από 8 χρόνια, οι εργασίες συναρμολόγησης και πώλησης τρακτέρ μεταφέρθηκαν από την πόλη της Steyr στο St. Valentin, εκεί όπου βρίσκονται ακόμα και σήμερα. Το 1996 η Case Corporation, τότε μητρική εταιρεία της Case IH, εξαγόρασε το γεωργικό τμήμα Steyr. Τα πρώτα τρακτέρ Steyr με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση εισήχθησαν το 1999. Η Steyr βοήθησε έκτοτε στη διαμόρφωση αυτού του συγκεκριμένου τμήματος μετάδοσης.



Τον Φεβρουάριο του 2005, κατασκευάστηκε το 500.000ο τρακτέρ της, ενώ το εργοστάσιο St Valentin είναι πλέον η ευρωπαϊκή έδρα των Case IH και Steyr. Με περισσότερους από 600 εργαζομένους, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην περιοχή και, εκτός από την ισχυρή παρουσία στη γερμανόφωνη «εγχώρια αγορά», τα τρακτέρ Steyr πωλούνται πλέον σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη σταδιακή επέκταση της αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Steyr Konzept: ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας

Με την παρουσίαση του Steyr Konzept στην Agritechnica 2019, η μάρκα επιβεβαίωσε τη θέση της ως καινοτόμου και προσανατολισμένης στο μέλλον. Αυτό το φουτουριστικό τρακτέρ συνδυάζει μοναδικές τεχνολογίες για να δημιουργήσει μια φιλική προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα αποτελεσματική και λειτουργική κίνηση, η οποία δείχνει ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική εξέλιξη των τρακτέρ. Η καρδιά του τρακτέρ είναι ένα αρθρωτό ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, μια γεννήτρια και πολλούς ηλεκτρικούς κινητήρες που μπορούν να ελεγχθούν μεμονωμένα, έτσι ώστε η ισχύς να παρέχεται όπου χρειάζεται.

Έτσι, η εταιρεία παρουσιάζει το 2022 το Hybrid Drivetrain Konzept. Ως αποτέλεσμα των προβληματισμών και των συζητήσεων που τέθηκαν στο τραπέζι λόγω του Steyr Konzept του 2019, το Hybrid Drivetrain Konzept αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς τα εμπρός στην αναπτυξιακή πορεία των συστημάτων μετάδοσης. Το επίκεντρο της έρευνας ήταν τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με τη δυνατότητα να τροφοδοτούν ένα ελαφρύ τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης, προσφέροντας μέση εξοικονόμησης καυσίμου έως και 8%.



Η τεχνολογία υπερπυκνωτών επιτρέπει την αύξηση της ισχύος όταν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση ακόμη και 25% πιο άμεση. Όταν ο χειριστής εργάζεται στο πεδίο με εργαλεία, αυτή η δυνατότητα βοηθά στη διαχείριση των φορτίων σε εφαρμογές υψηλού βυθίσματος και έχει επιτρέψει τη λεπτομερή ρύθμιση της διαχείρισης ροπής των διαφορικών, μειώνοντας την ακτίνα στροφής. Είναι επίσης δυνατή η μεταφορά ισχύος σε εργαλεία, μέσω της μπροστινής και της πίσω πρίζας υψηλής τάσης.

«Το 180 ήταν ελαφρύ, ευέλικτο και ισχυρό, ένας συνδυασμός που δεν ήταν πάντα εφικτός σε ένα τρακτέρ πριν», δήλωσε ο Christian Huber από τον όμιλο CNH. «Σήμερα, τα σχέδιά μας διατηρούν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά, φυσικά, ενσωματώνουν πολλές άλλες καινοτομίες, όπως το πατενταρισμένο σύστημα πέδησης ρυμουλκούμενου S-Brake». «Γι' αυτό λέμε ότι είμαστε ο συνεργάτης στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε, επειδή παρέχουμε προϊόντα που υποστηρίζονται από αποτελεσματική υποστήριξη πελατών, έξυπνες λύσεις και εξειδικευμένους υπαλλήλους».

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία