BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Valtra αυτοματοποιεί τη στροφή στο κεφαλάρι για τα νεότερα τρακτέρ της

Διαθέσιμο στα μοντέλα της πέμπτης γενιάς και νεότερα, το νέο σύστημα SmartTurn της Valtra μηδενίζει την ανθρώπινη παρέμβαση στη στροφή στο κεφαλάρι, δίνοντας άλλο ένα πλεονέκτημα ευελιξίας από τη φαρέτρα τεχνολογιών της.

valtra-n-series-denmark2018-highresjpg-1518

Βασίλης Σοφός

379
0

Βήμα μπροστά για την όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη αυτόματη καθοδήγηση κάνει η Valtra για τα τρακτέρ της, στα οποία τοποθετεί το σύστημα SmartTurn για τη στροφή στο κεφαλάρι. Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, το τιμόνι σε πολλές περιπτώσεις γίνεται περιττό, αφού με το σύστημα σε λειτουργία ο οδηγός δεν χρειάζεται να αγγίξει καθόλου το τιμόνι σε ολόκληρο το πεδίο.



Αυτή λειτουργία βελτιώνει την ακρίβεια, εξοικονομεί χρόνο και καύσιμο, μειώνει τη συνολική συμπίεση του εδάφους, ενώ επιτρέπει στον οδηγό να εστιάσει αποκλειστικά στην ποιότητα της εργασίας του. Πρακτικά, το πρώτο στάδιο είναι ο καθορισμός των ορίων του αγρού και του ακρωτηρίου, εάν αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ήδη προγραμματισμένες στο σύστημα Valtra Guide.

Έπειτα, η απαιτούμενη ακτίνα στροφής βαθμονομείται ανάλογα με τον τύπο του εργαλείου που χρησιμοποιείται και με την περιστροφή του τρακτέρ δεξιά και αριστερά. Το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξει ο χειριστής ανάμεσα σε δύο επιλογές στροφής, η λειτουργία αναστροφής U-turn ή η λειτουργία μερικής περιστροφής. Η πρώτη επιλογή γυρίζει το τρακτέρ αυτόματα στο κεφαλάρι και το επιστρέφει στην παρακείμενη γραμμή διαδρομής. Για να γίνει αυτό, το τρακτέρ κάνει μια μικρή στροφή σε σχήμα U στο κεφαλάρι ανάλογα με την ακτίνα στροφής και το πλάτος του εργαλείου. Αυτό απαιτεί ένα σχετικά μεγάλο ακρωτήριο για να επιτευχθεί βέβαια.



Με ενεργοποιημένη την δεύτερη επιλογή λειτουργίας «part-field», το τρακτέρ γυρίζει αυτόματα στο κεφαλάρι στην τρίτη, τέταρτη ή οποιαδήποτε επόμενη γραμμή διαδρομής. Αυτό απαιτεί μικρότερο ακρωτήριο από ό,τι η πρώτη λειτουργία.

Η Valtra σημειώνει ότι το σύστημα συμβάλλει στη διασφάλιση μιας πιο συνεπούς ποιότητας εργασίας. Το SmartTurn καθιστά επίσης δυνατή την ασφαλή και ακριβή εργασία μέσα στη νύχτα, σε ομίχλη ή σε σκόνη. Να σημειωθεί ότι το SmartTurn είναι μια νέα δυνατότητα λογισμικού και δεν απαιτεί μηχανικές τροποποιήσεις σε τρακτέρ που διαθέτουν το Valtra Guide. Οι ιδιοκτήτες συμβατών τρακτέρ θα μπορούν να αγοράσουν την ενημέρωση από τον τοπικό αντιπρόσωπο της Valtra.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία